Βραζιλία εναντίον Ιαπωνίας, Ισπανία εναντίον Ουρουγουάης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ένατο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της FIFA με την κλήρωση του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου στο Ανέμπι Σέντερ του Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Παρόντος του γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, η οικοδέσποινα Βραζιλία κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο με την πρωταθλήτρια Ασίας, Ιαπωνία, την πρωταθλήτρια Βορείου Αμερικής, το Μεξικό και τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία.

Στον δεύτερο όμιλο η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου, Ισπανία, τέθηκε επικεφαλής με την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, Ουρουγουάη να ακολουθεί, μαζί με την πρωταθλήτρια Ωκεανίας, Ταϊτή και την ομάδα που θα προκύψει από το Κόπα Άφρικα του 2013 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Στο περιθώριο της κλήρωσης, παρουσιάστηκε από τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Καφού, η νέα μπάλα των αγώνων, η Cafusa, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη χώρα του καφέ και θα ντεμπουτάρει νωρίτερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2012 στην Ιαπωνία το διάστημα 6-16 Δεκεμβρίου.

Οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών του 2013 είναι οι εξής: Ρεσίφε, Φορταλέζα, Σαλβαδόρ, Μπρασίλια και Μπέλο Οριζόντε.

Σχετικά Tags
FIFA