Νικητές τα Σφυριά στο ντέρμπι του Λονδίνου με 3-1

Η Γουέστ Χαμ έκανε εκπληκτικό παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε της Τσέλσι με 3-1, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια για την Premier League, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Τσέλσι, που προηγήθηκε στο 13' με τον Μάτα, μετά από ωραίο συνδυασμό του Μόζες και του Τόρες, και ασίστ του τελευταίου.

H ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θα μπορούσε να πανηγυρίσει και δεύτερο γκολ, αν οι παίκτες του ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική φάση. Η Γουέστ Χαμ με απομονωμένο τον Κάρλτον Κόουλ στην επίθεση, που έπαιξε γιατί ο Άντι Κάρολ είναι τραυματίας και θα λείψει για έξι τουλάχιστον εβδομάδες, ήταν σχεδόν ακίνδυνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Αλαρντάις έριξε στο παινχίδι τον Μοχάμεντ Ντιαμέ και όλα άλλαξαν. Με την πίεσή του στο κέντρο η Γουέστ Χαμ πήρε την πρωτοβουλία και ισοφάρισε στο 63' με κεφαλιά του Κάρλτον Κόουλ.

Η Τσέλσι αιφνιδιάστηκε, αν και είχε αμέσως μετά δύο ευκαιρίες. Οι γηπεούχοι έφτασαν στο 2-1 στο 86' με σουτ του Ντιαμέ και στο 91' ολοκλήρωσαν το θρίαμβό τους με σουτ του Μοντίμπο Μάιγκα.

Η Τσέλσι έμεινε για έβδομο παιχνίδι χωρίς νίκη, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια. Και ο Ράφα Μπενίτεθ γεύθηκε την πρώτη του ήττα, κάτω από αποδοκιμασίες, μετά τις δύο "λευκές" ισοπαλίες.