Ίδρωσε κόντρα στον Εργοτέλη ο ΠΑΟΚ, τριάρες για Λεβαδειακό, Ξάνθη

“Ίδρωσε” για να κάμψει την αντίσταση του Εργοτέλη στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να... αγχώνονται, αλλά να παίρνουν τελικά τη νίκη με 1-0, με γκολ του Παπαδόπουλου στο 83'

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και τις ευκαιρίες, όμως μέχρι το 83ο λεπτό οι Κρητικοί κρατούσαν το 0-0. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μακ σημάδεψε με δυνατό σουτ το δοκάρι, ενώ στο 5ο λεπτό ο Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα άουτ προ κενής εστίας. Μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι και στο 66', όταν ο Αθανασιάδης “μπλέχτηκε” με τον Τζανακάκη, με την μπάλα να απομακρύνεται οριακά πριν περάσει τη γραμμή του γκολ.

Τη λύση έδωσε ο Παπαδόπουλος στο 83', με ωραίο τελείωμα μετά από σέντρα του Κωνσταντινίδη, ενώ και πάλι ο Παπαδόπουλος στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δε μέτρησε, καθώς καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ.

Αντίθετα, καθόλου δε δυσκολεύτηκε ο Λεβαδειακός κόντρα στην Καλλονή, την οποία νίκησε άνετα με 3-0. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ομάδα της Λιβαδειάς πέτυχε και τα τρία της τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μπουσταμάντε στο 17', με τον Κώτσιο στο 29' και με αυτογκόλ του Πετρόπουλου στο 45'.

Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Ξάνθη του Παναιτωλικού στα Πηγάδια, χάρη σε τέρματα των Παπάζογλου (40'), Κλέιτον (64') και Καπετάνου (83').

Σε άλλο παιχνίδι για την εξ αναβολής 26η αγωνιστική της Superleague, ο Πανιώνιος πήρε βαθιά ανάσα με τη νίκη του με 4-2 επί της Βέροιας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μπαργκάν στο 11', όμως οι Νεοσμυρνιώτες στη συνέχεια ήταν καταιγιστικοί, και με γκολ των Κολοβού (37'), Φούντα (48' και 57') και Γιάννου (75') μετέτρεψαν το 0-1 σε 4-1, πριν μειώσει στο τελικό 4-2 ο Μπεν στο 78'.