Μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι για τον Ηρακλή, έξω ο Πανιώνιος

Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου για το ζευγάρι του Πανιωνίου με τον Ηρακλή, με τον Γηραιό να παίρνει τελικά το εισιτήριο για την επόμενη φάση, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Αν και ο Ηρακλής είχε υπέρ του το 2-0 του πρώτου αγώνα, οι Νεοσμυρνιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, και κατάφεραν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να ισοφαρίσουν το σκορ του Καυταντζογλείου, με τον Κολοβό να ευστοχεί σε πέναλτι στο 19' και τον Μπουμάλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε δυνατές συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να μένουν με δέκα παίκτες (αποβλήθηκαν ο Μητρόπουλος στο 65' για τον Πανιώνιο και ο Περόνε στο 74' για τον Ηρακλή, αμφότεροι με δεύτερη κίτρινη κάρτα), αλλά όχι γκολ, κι έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και τελικά στα πέναλτι, αφού στα τριάντα λεπτά του επιπλέον χρόνου δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Κολοβός αποδείχθηκε μοιραίος, καθώς είχε τη δυνατότητα να “τελειώσει” την πρόκριση με το σκορ στο 3-3, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Αμέσως μετά, ο Τσιλιανίδης έκανε το 4-3 για τον Ηρακλή, ενώ ο Χουάντερσον απέκρουσε το πέναλτι του Κόρμπου, δίνοντας μία μεγάλη πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.