Άντεξε με παίκτη λιγότερο ο Εργοτέλης, 3-2 τον ΟΦΗ

Συναρπαστικό ήταν το ντέρμπι του Ηρακλείου ανάμεσα σε Εργοτέλη και ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Superleague, με τον Εργοτέλη να παίρνει τελικά τη νίκη με 3-2.

Ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 23' ο Μπόε Καν άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, η οποία όμως αμέσως μετά έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Γκέντσογλου με απευθείας κόκκινη κάρτα για “κοκκορομαχίες” με τον Ροβύθη.

Ωστόσο, παρά το αριθμητικό το μειονέκτημα, ο Εργοτέλης πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 31', με σκόρερ τον Τζίλας, μετά από ωραία συνεργασία των Ούλα και Γιουσούφ.

Ο ΟΦΗ μείωσε σε 2-1 στο 33' με τον Μακρή, χάρη σε τραγικό λάθος του γκολκίπερ Σαράνοφ, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Εργοτέλης πέτυχε και τρίτο γκολ με κεφαλιά του Γκορκς.

Ο ΟΦΗ κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος, προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μερεμπασβίλι.

Με τη νίκη αυτή, ο Εργοτέλης φτάνει τους 21 βαθμούς και προσπερνά τον Πανιώνιο (που έχει ματς λιγότερο), αλλά παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού, όπως και ο ΟΦΗ, που είναι προτελευταίος με 13 βαθμούς.