Δυσκόλεψε τον Αστέρα ο Ηρακλής, 1-1 στο Καυταντζόγλειο

Ναι μεν ο Αστέρας Τρίπολης πήρε «ελαφρύ» προβάδισμα πρόκρισης, μετά το 1-1 στο Καυταντζόγλειο, ωστόσο ο Ηρακλής θα μπορούσε ακόμα και να νικήσει στο τέλος όταν στρίμωξε στα… σχοινιά τους φιλοξενούμενους. 

Όπως και να ‘χει το σκορ είναι… εύθραυστο και αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει του επαναληπτικού την επόμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη (27/1) στην Αρκαδία. 

Οι παίκτες του Βεργέτη μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και με περισσότερη διάθεση να κυνηγήσουν κάποιο «χρυσό» γκολ στη Θεσσαλονίκη. Οι εμπνεύσεις και τα σουτ των Μούκαμ και Μπαράλες (που ήταν οι κύριοι εκφραστές) δεν έβρισκαν στόχο ή έβρισκαν πάνω στον… τοίχο του Χουάντερσον. Απ’ την άλλη, ο Γηραιός στο πρώτο μέρος, κυρίως περίμενε, δίχως να ανοίγεται και να μην έχει ουσιαστικά τις πολλές «απειλές» για την εστία του Αστέρα. 

Με το… καλημέρα στην επανάληψη, όμως, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ! Επωφελούμενος το λάθος στην άμυνα των κυανόλευκων, ο Γκοϊάν βρήκε δίχτυα και στο 48’ έδωσε… αέρα στην ομάδα του. Στη συνέχεια οι Αρκάδες… έκατσαν στο υπέρ τους σκορ. Θέλησαν να κάνουν διαχείριση και να επιστρέψουν με τη νίκη στις «βαλίτσες». Ωστόσο ο Ηρακλής δεν άφησε κάτι τέτοιο να συμβεί! 

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του και ασκώντας συνεχή πίεση, εν τέλει δικαιώθηκε! Ήταν στο 78’ όταν ο Κυριακίδης με σουτ από κοντά έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έδωσε έναυσμα για πανηγυρισμούς στις εξέδρες. Και ο Γηραιός θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί περαιτέρω την «καθίζηση» του αντιπάλου του, αλλά κυρίως οι Περόνε και Τσιλιγγίρης έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για την ολική ανατροπή, που θα βάζε «γερά» την ομάδα τους στο κόλπο, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε. 

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (Ρομάνο 46?), Τσιλιανίδης (Μπουκουβάλας 75?), Αγγελούδης (Τσιλιγκίρης 46?), Περόνε. 

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κιτόκο, Τσοκάνης, Κουρμπέλης, Ερίκ, Φερνάντεζ, Μπαράλες (Πάρα 90?), Ρόλε (Έντερσον 84?), Φερντίν (Γιαννίωτας 75?).

Πηγή: sport-fm.gr