Όταν ο σερ Άλεξ έμεινε άγαλμα

Είναι ο μακροβιότερος προπονητής σε πάγκο αγγλικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Premier League. Για κάποιους ο πιο επιτυχημένος προπονητής του αγγλικού ποδοσφαίρου και ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Άλεξ Φέργκουσον.

Τα τελευταία 26 χρόνια κάθεται στον πάγκο της πιο επιτυχημένης ομάδας στην Αγγλία την τελευταία εικοσαετία με 37 τίτλους με την Μάντσεστερ και άλλους 11 στην καρίερα του πριν προσγειωθεί στο Ολν Τράφορντ, ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι δύο τίτλοι Champions League που έχει κατακτήσει με τους διαβόλους του Μάντσεστερ.

Αποκαλυπτήρια, λοιπόν, για το μπρούτζινο άγαλμα του Φέργκι, ύψους τριών μέτρων, το οποίο θα κοσμεί, πλέον, το στάδιο της Μάντσεστερ, Ολντ Τράφορντ ή αλλιώς Θέατρο των Ονείρων.

Όπως δήλωσε ο σερ Άλεξ: “Οι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν πριν να δουν το άγαλμά τους. Εγώ ξεγέλασα τον θάνατο”.

Το παρόν στην τελετή έδωσαν το σύνολο της φετινής ομάδας της Γιουνάιτεντ, αλλά και πλήθος αστέρων του παρελθόντος που γύρισαν τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω, όπως ο Ερικ Καντονά, Ρουντ φαν Νίστελροϊ, Ολε Γκούναρ Σόλτσκιαερ, ενώ οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ παρενέβησαν με βιντεοσκοπημένο μήνυμα.