Ένας Παναθηναϊκός… για φίλημα διέλυσε με 5-0 τον Εργοτέλη

Καταιγιστικός ήταν ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Εργοτέλη, με τους "πράσινους" να καθαρίζουν το ματς με το... καλημέρα και να παίρνουν μία άνετη νίκη με το επιβλητικό 5-0.

Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 8ο λεπτό με ωραίο σουτ του Κλωναρίδη, ενώ στο 12' ο Μπεργκ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των "πρασίνων".

Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Μπεργκ και πάλι πέτυχε το 3-0, ενώ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκό είχε πετύχει δύο ακόμη τέρματα: Με κόρνερ του Κλωναρίδη στο 23' και με ωραίο σουτ του Μπεργκ στο 42', με τον Σουηδό να σημειώνει χατ τρικ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Κρητικούς να μην μπορούν να αντιδράσουν και τους γηπεδούχους να... ξεκουράζονται, εν όψει και του αγώνα με το Λεβαδειακό την Τετάρτη. Το 5-0 έμεινε μέχρι το τέλος και φέρνει τον Παναθηναϊκό ξανά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 33 βαθμούς.

Σε άλλο παιχνίδι που διεξήχθη ταυτόχρονα για την 11η (εξ αναβολής) αγωνιστική της Superleague, ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-2 της Κέρκυρας, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Οι κρητικοί προηγήθηκαν στο 27' με τον Μιλιάζες, όμως οι Φαίακες απάντησαν με γκολ του Καϊκούτ στο 38' και του Μαρκόφσκι στο 47', παίρνοντας το προβάδισμα. Ωστόσο, ο ΟΦΗ έφτασε στην ανατροπή με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μιλιάζες, στο 67' και στο 82'. Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Βενέτης, καθώς σταμάτησε με το χέρι την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Εξάλλου, στο 1-1 έμειναν Πανθρακικός και Ατρόμητος στην Κομοτηνή, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 42' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιγκόρ (σε μία φάση όπου ο προπονητής του Ατρομήτου, Σα Πίντο, αποβλήθηκε για διαμαρτυρία) και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 58' με τον Παπάζογλου.