Ολυμπιακός: Μένει μέχρι να φύγει ο Μίτσελ;

Από τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαροι πως δεν τίθεται θέμα προπονητή, όπως φάνηκε και από τη χθεσινοβραδινή ανάρτηση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, στο Facebook. Ωστόσο ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος πως ο Μίτσελ είναι ασφαλής στη θέση του.

Ο προβληματισμός για την εικόνα της ομάδας είναι δεδομένος, αλλά ένα «διαζύγιο» δεν αποτελεί εύκολη απόφαση, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για έναν προπονητή που έχει παρουσιάσει έργο και διατηρεί την εμπιστοσύνη της μεγαλύτερης μερίδας του κόσμου της ομάδας, ενώ μια αλλαγή προπονητή ποτέ δεν είναι απλή υπόθεση μεσούσης της χρονιάς και είναι αμφίβολο αν μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το βέβαιο είναι πως αν τελικά παραμείνει ο Μίτσελ στο «τιμόνι», παιχνίδια όπως αυτά με Ξάνθη στα «Πηγάδια» ή Παναιτωλικό στο Φάληρο που ακολουθούν ίσως είναι καθοριστικά για το μέλλον του.

Αν, πάλι, υπάρξει λύση της συνεργασίας με τον Ισπανό προπονητή, το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να στραφεί σε λύση από την ιβηρική (κι όχι από την Ελλάδα ή από άλλη αγορά) για τον πάγκο του. Άλλωστε επί της ουσίας εδώ και μια οκταετία, από το 2008, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προπονητή τέτοιας φιλοσοφίας στον πάγκο τους, από τον Βαλβέρδε και τον Ζαρντίμ, μέχρι τον Μίτσελ, ενώ οι «ενδιάμεσοι» (Κετσπάγια, Ζίκο, Λίνεν) δεν στέριωσαν παρά ελάχιστα. Επιπλέον στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας το λάτιν στοιχείο κυριαρχεί.

Και μέσα σε όλα… μεταγραφικά

Μια ένδειξη, ίσως κι απόδειξη, πως ο Μίτσελ συνεχίζει τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας στη θέση του είναι και το γεγονός ότι χθες υπήρξε σύσκεψη με στελέχη της διοίκησης με θέμα τα μεταγραφικά. Και ασφαλώς αν ο Ισπανός δεν παρέμενε στο πόστο του, δεν θα χειριζόταν τέτοια θέματα. Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να αναζητούν τουλάχιστον δύο παίκτες, για να καλύψουν τα κενά σε άμυνα, μεσοαμυντικό και εξτρέμ, με σειρά προτεραιότητας. Λύσεις στις δύο πρώτες θέσεις μπορεί να δώσει άμεσα ο Ντιντιέ Ντιγκάρ, που είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί άμεσα, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία με τον ίδιο και τη Νις. Ο Γάλλος άσος, που παίζει σαν αμυντικό χαφ αλλά και σαν στόπερ, έπαψε να απασχολεί την Μπορντό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Γιρονδίνων που τον διεκδικούσαν, κι αυτό ίσως λέει πολλά…

Αλλαγές εν όψει

Με τον Μήτρογλου να ακολουθεί θεραπεία και να μένει σίγουρα εκτός, αλλά και τους Εντινγκά (που πέταξε για την πατρίδα του εν όψει Κόπα Άφρικα), Μποτία, Μιλιβόγεβιτς και Φουστέρ που είναι τραυματίες, ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία για τον αγώνα Κυπέλλου την Τετάρτη κόντρα στον Φωστήρα στον Ταύρο (19:30). Πιθανώς να προφυλαχθεί και ο Σιόβας, που είχε ένα μικροπρόβλημα από τον αγώνα με τον Πλατανιά. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές για να φρεσκαριστεί η ομάδα εν όψει και του αγώνα της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να είναι πρώτοι στον όμιλό τους και να κληρωθούν στην επόμενη φάση με κάποιον από τους δεύτερους των υπολοίπων γκρουπ.

Πηγή: sport-fm.gr