Γκολ χάρμα ιδέσθαι από τον Φιλίπ Μεξές

Τη δόξα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ζήλεψε ο Φιλίπ Μεξές. Ο διεθνής Γάλλος αμυντικός της Μίλαν δεν ήταν μόνο επιβλητικός στην άμυνα στο 3-1 των ροσονέρι επί της Άντερλεχτ στο Βέλγιο, νίκη που έδωσε την πρόκριση στους 16 του Champions League στην ιταλική ομάδα, αλλά πέτυχε και το εκπληκτικό γκολ που θύμισε τα κατορθώματα του σταρ Ζλάταν με την εθνική Σουηδίας την περασμένη Τετάρτη.

Ήταν μόλις το 71' λεπτό του αγώνα, όταν η σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Μεξές στα άκρα της μεγάλης περιοχής με πλάτη στο τέρμα. Ο Γάλλος έκανε καταπλητικό κοντρόλ με το στήθος και κατόπιν, με ανάποδο ψαλίδι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό. Άλλο ένα γκολ χάρμα ιδέσθαι. Το Champions League μας αφήνει κάτι παραπάνω από ευχαριστημένους.

Τα γαλλικά Μέσα ενημέρωσης δεν περίμεναν πολύ για να βάλουν πηχυαίους τίτλους σε ιστοσελίδες -και σήμερα σε εφημερίδες - γράφοντας ότι "ο Φιλίπ βαδίζει στα χνάρια του Ζλάταν". Ο 30χρονος εκκεντρικός αμυντικός δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης, εμφανώς ανακνουφισμένος από την πρόκριση που είχαν εξασφαλίσει οι ροσονέρι: "Δεν έγινα και Ιμπραϊμοβιτς".

Για την ιστορία, η Άντερλεχτ απάντησε γρήγορα στο γκολ αυτό με τον Ντε Σουτέρ στο 78', αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει τον αγώνα, καθώς την ώρα του σπάνιου γκολ του Μεξές η Μίλαν προηγούταν ήδη με 1-0. Ο Πάτο στις καθυστερήσεις έγραψε το τελικό 3-1 υπέρ των Ιταλών, αποτέλεσμα που τους χάρισε και την πρόκριση από τον τρίτο όμιλο.