Oι ενδεκάδες Σάλκε – Ολυμπιακού

Με νίκη της, η γερμανική ομάδα απόψε προκρίνεται και μαθηματικά στους 16 του Champions League. O Ολυμπιακός από την πλευρά του περιμένει ισοπαλία ή ήττα της Άρσεναλ στο Emirates επί της Μονπελιέ, για να έχει ελπίδες πρόκρισης.

Σε περίπτωση, που δεν ηττηθεί στη Γερμανία, θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση, στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την Άρσεναλ, στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά, που οι ερυθρόλευκοι θα αγωνιστούν σε γερμανικό έδαφος σε ευρωπαϊκά κύπελλα, μετρώντας 4 ήττες και 1 νίκη μέχρι στιγμής. Η μοναδική επιτυχία ήταν τη σεζόν 2007-08 κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης.

Για τη Σάλκε, είναι η δεύτερη φορά, που υποδέχεται ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η προηγούμενη εμπειριά της μόνο ευχάριστη δεν ήταν, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2001-02.

Η Σάλκε έχει ηττηθεί μόλις 2 φορές στα 13 τελευταία ματς, που έχει δώσει στην έδρα της για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Παρόλα αυτά, μετράει 2 ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες, που έχει δώσει φέτος, απέναντι σε Μονπελιέ (2-2) και Άρσεναλ (2-2).

Οι ενδεκάδες του αποψινού αγώνα

Βασικοί:

Ούνερσταλ, Χέβεντες, Παπαδόπουλος, Ματίπ, Φουχς, Τζόουνς, Νόισταντερ, Φαρφάν, Χόλτμπι, Ντράξλερ, Χούντελαρ

Αναπληρωματικοί:

Χίλντεμπραντ, Εσκουδέρο, Μέτσελντερ, Κολάσινατς, Μόριτς, Μάρικα, Πούκι

Βασικοί:

Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο, Γκρέκο, Αμπντούν, Μασάδο, Μήτρογλο

Αναπληρωματικοί:

Μέγκιερι, Κοντρέρας, Ιμπαγάσα, Φέισα, Φουστέρ, Πάντελιτς, Τζεμπούρ