Ολυμπιακός: Πίστη για διπλό στο Γκελζενκίρχεν

Αν μιλήσει κανείς την Τετάρτη σε ερυθρόλευκο οπαδό για τη Γερμανία, πάνω από το 90% θα αγνοήσει το Eurogroup και τη στάση της Καγκελαρίας αναφορικά με το ελληνικό χρέος και θα ξεκινήσει να πιάνει κουβέντα για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν στις 21:45.

Μπορούν ακόμη και πρώτη θέση οι πρωταθλητές Ελλάδας

Πράγματι, το ματς της πέμπτης αγωνιστικής ημέρας του δευτέρου ομίλου είναι για όσους ασχολούνται με τον Ολυμπιακό -παίκτες, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση, φιλάθλους, ακόμη και δημοσιογράφους- ισόποσης αξίας με το αίμα που κυλά στις φλέβες τους.

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 1997 κι όμως πρώτη φορά βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση να προκριθεί ως πρώτος στον όμιλο μετά την εκπληκτική σεζόν 1998-99 όταν με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασε ως τους "οκτώ" της διοργάνωσης.

Με οδηγό το περσινό 1-0 στη Μασσαλία

Το κλίμα στους ερυθρόλευκους είναι εξαίσιο και ο Γιάννης Μανιάτης θυμήθηκε το περσινό του ντεμπούτο στη θέση του αμυντικού χαφ στην ίδια αγωνιστική της διοργάνωσης, αλλαγή που πρότεινε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και έμελλε να αλλάξει ολόκληρη την καριέρα του. Στον αγώνα αυτόν, εξάλλου, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 1-0 της Μαρσέιγ στη Μασσαλία και ξεπέρασε οριστικά τον φόβο του στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Καλός οιωνός ο ορισμός του Ολλανδού διαιτητή Κούιπερς

Στη διοίκηση των ερυθρολεύκων φοβούνται τον Ολλανδό διαιτητή Μπιόρν Κούιπερς, ο οποίος δεν έχει σφυρίξει ξανά την ομάδα, λόγω καταγωγής. Από την άλλη, πρόκειται για διαιτητή που τυχαίνει να είναι ο άρχων αναμετρήσεων, όπου επικρατούν τα αουτσάιντερ. Χαρακτηριστικά είναι τα τρία τελευταία του αποτελέσματα: Τσβόλε - Μπρέντα 2-0, Άγιαξ - Φίτεσε 0-2, Σέλτικ - Μπαρτσελόνα 2-1. Μήπως τελικά ο ορισμός του βοηθήσει αντί να "αδικήσει" τους ερυθρολεύκους;

Γύρισε το... φύλλο του Ζαρντίμ

Όλα πάντως θα κριθούν από τις επιλογές του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Σαν παρτίδα πόκερ η μέχρι τώρα καριέρα του Πορτογάλου τεχνικού στον Ολυμπιακό, εκείνος ξεκίνησε να... ποντάρει χωρίς επαφή με το τραπέζι, συνέχισε με... ντούκου, κινδύνευσε να βγει εκτός στο τέταρτο φύλλο και τώρα παίζει τα ρέστα του για να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα. Πράγματι, αν ο Ολυμπιακός αποδράσει με το διπλό από τη Veltins Arena, ο Ζαρντίμ θα διεκδικεί από το πουθενά θέση στο πάνθεον των προπονητών των ερυθρολεύκων.

Οι επιλογές ενδεκάδας επί χάρτου

Θέση στην αρχική ενδεκάδα διεκδικεί ο Νταβίντ Φουστέρ από τον Τζαμέλ Αμπντούν με κύριο επιχείρημα την κούραση του Αλγερινού καθώς σε ό,τι αφορά τη φόρμα, δεν τίθεται ζήτημα σύγκρισης.

Ο Λεάντρο Γκρέκο θεωρείται σίγουρος για την ενδεκάδα, εξαργυρώνοντας ουσιαστικά την καλή εμφάνιση στον αγώνα του Γ. Καραϊσκάκης με τη Μονπελιέ στην προηγούμενη αγωνιστική του ομίλου. Παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή είναι θα είναι οι Μοδέστο και Μανιάτης. Για την κορυφή της επίθεσης "κονταροχτυπιούνται" οι γνωστοί Μήτρογλου και Τζεμπούρ, με τον πρώτο να φαίνεται ότι κερδίζει τη μάχη.

Η τετράδα της άμυνας θα περιλαμβάνει τους Χολέμπας, Τοροσίδη στα πλάγια και το ξεκούραστο δίδυμο Κοντρέρας-Μανωλά στο κέντρο, καθώς κανένας από τους δύο δεν ξεκίνησε στον αγώνα πρωταθλήματοες με την Κέρκυρα.

Εσωστρέφεια στους γηπεδούχους

Η Σάλκε διανύει περίοδο εσωστρέφειας μετά την ήττα με κάτω τα χέρια και σκορ 2-0 από τη Λεβερκούζεν στη Bundesliga και τους τραυματισμούς των Αφελάι και Χόγκερ. Ο Ολυμπιακός έχει τα εχέγγυα να μετατρέψει την εσωστρέφεια σε κρίση. Στον έτερο αγώνα του ομίλου, η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μονπελιέ.