Ολυμπιακός – Μάλμε: Οι οιωνοί που δείχνουν ελληνική πρόκριση

Ο Ολυμπιακός γύρισε μέσα σε δύο εβδομάδες 15 μήνες πίσω, στην αναμέτρηση εκείνη της δεύτερης αγωνιστικής του περσινού Champions League, κόντρα στην Άντερλεχτ στο Βέλγιο, όπου και πάλι η θέση του Μίτσελ παιζόταν κορώνα-γράμματα.

Για δεύτερη φορά τότε, μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς, που ήταν η πρώτη φορά, ο Μίτσελ είχε γλιτώσει τη θέση του.

Το θέμα προπονητή έχει προκύψει παρά τις αστοχίες της διοίκησης με το αιτιολογικό ότι και τα "βαριά όπλα" του Ολυμπιακού δεν αποδίδουν για ψυχολογικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους, που έχει να κάνει με την έλλειψη κινήτρου που δε δίνει ο προπονητής.

Ο Μίτσελ, που την έχει γλιτώσει ήδη δύο φορές, έχει σύμμαχο την προϊστορία, για να "σώσει" τουλάχιστον το Europa League, καθώς σε έντεκα αγώνες, ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Κι ακόμη, δεν έχει συμπληρώσει ποτέ τρεις σερί αγώνες χωρίς νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης.

Από την άλλη και η Μάλμε προέρχεται από αγωνιστική απραξία μιας και το πρωτάθλημα της Allsvenskan στη Σουηδία -το οποίο κατέκτησε επάξια- έχει τελειώσει.

Διαιτητής είναι ο Γάλλος Στεφάν Λανουά, με τον οποίο οι ελληνικές ομάδες είναι αήττητες στην Ευρώπη.

Ο Μίτσελ ξεκούρασε οκτώ βασικούς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κάτι που κόστισε σε αποτέλεσμα και ψυχολογία στην ομάδα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποτελεί επίσης ένα αίνιγμα, καθώς ενδέχεται να είναι το πρώτο ματς στην Ευρώπη που δε θα είναι sold-out, δεδομένης της απογοήτευσης του κόσμου. Σημειώνεται ότι 3.500 εισιτήρια δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη, ανήμερα του αγώνα.

Η πιθανή ενδεκάδα των ερυθρολεύκων είναι: Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μαζουάκου, Ελαμπντελαουί, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Μήτρογλου.

Με αυτό το σχήμα, ο Μανιάτης μπορεί επιτέλους να παίξει στη θέση του και ο Ολυμπιακός να πάρει λίγη περισσότερη μαχητικότητα -και μαρκαρίσματα- από τα χαφ, μιας και η άμυνα, μέχρι και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αναμένεται να παραμείνει ευάλωτη. Μένει να δούμε αν η απουσία του Μιλιβόγεβιτς μπροστά από τα στόπερ κοστίσει.

Αντίστοιχα, η πιθανότερη σύνθεση της Μάλμε, σε διάταξη 4-4-2, είναι η παρακάτω: Όλσεν, Χάλστι, Χελάντερ, Ρικαρντίνιο, Τίνερχολμ, Έρικσον, Αντού, Φόρσμπεργκ, Κρουν, Τέλιν και Ρόζενμπεργκ.

Κι όμως, υπάρχει περίπτωση, αν η Ατλέτικο Μαδρίτης κερδίσει τη Γιουβέντους στο Τορίνο, αυτός, ο γεμάτος... πληγές, Ολυμπιακός, να προκριθεί στους 16 του Champions League.

Αν δεν κερδίσει όμως τη Μάλμε στο Γ. Καραϊσκάκης ή πολύ περισσότερο, αν ηττηθεί και τερματίσει τέταρτος στον όμιλο, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην ομάδα του Πειραιά, με τον Μίτσελ να θεωρείται πλέον ως αναλώσιμος.