Στον πόντο από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, 1-0 στο Αγρίνιο

Με μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μιλιάζες στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ επικράτησε του Εργοτέλη με 1-0 στο ντέρμπι του Ηρακλείου, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που διεξήχθη εξ αναβολής την Τετάρτη και σήμερα, Πέμπτη.

Την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, που δεν είχε πολλές αξιόλογες φάσεις, την είχε ο Εργοτέλης στο 40ό λεπτό, όταν ο Μερεμπασβίλι με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ωστόσο, ήταν ο ΟΦΗ που πανηγύρισε στο τέλος, καθώς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μιλιάζες, δίνοντας στην ομάδα του μία πολύτιμη νίκη.

Στο ημίχρονο αποβλήθηκε από τον διαιτητή Αμπάρκιολη ο προπονητής του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο, για διαμαρτυρίες.

Νωρίτερα, σημαντική νίκη πήρε μέσα στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Παναιτωλικό, με σκορ 1-0. “Χρυσός” σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν ο Πέτριτς στο 80' με κεφαλιά, αν και ο Κροάτης λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίος, αφού πριν σκοράρει είχε χάσει τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων ένα δοκάρι και ένα σουτ προ κενής εστίας που πέρασε άουτ.

Με τη νίκη αυτή, και σε συνδυασμό με την ήτα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη, οι “πράσινοι” πλησίασαν στον πόντο τον δεύτερο Ολυμπιακό, ενώ παραμένουν έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Σε άλλο παιχνίδι που διεξήχθη το μεσημέρι, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από την έδρα της ουραγού Νίκης Βόλου με 2-0, χάρη σε τέρματα των Μπακασέτα (41') και Μάσα (90+3').

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

1. ΠΑΟΚ 28
2. Ολυμπιακός 23
3. Παναθηναϊκός 22
4. Αστέρας Τρίπολης 20   
5. Καλλονή 19
6. Ατρόμητος 18
 . Βέροια 18
8. ΠΑΣ Γιάννινα 16
9. Ξάνθη 15
10. Παναιτωλικός 14
 . Κέρκυρα 14
12. ΟΦΗ 13
13. Πλατανιάς Χανίων 12
14. Πανιώνιος 11
  . Λεβαδειακός 11
16. Πανθρακικός 9
17. Εργοτέλης 6
18. Νίκη Βόλου 4