Τέλος ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο από την Τσέλσι

Η απομάκρυνση που άργησε έναν χρόνο. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο διέψευσε πέρσι όλα τα προγνωστικά και από υπηρεσιακός τεχνικός μετατράπηκε σε πρώτο προπονητή χάρη στην Τσέλσι που παρουσίασε. Κατόπιν, βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο και με τη βοήθεια της τύχης και την αλλαγή ψυχολογίας οδήγησε τους μπλε μέχρι την κατάκτηση του παρθενικού Champions League της ιστορίας της.

Οι λόγοι της εξόδου από το Στάμφορντ Μπριτζ

Δεν το υπολόγισε αυτό όμως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς όταν τον απομάκρυνε το πρωί της Τετάρτης από τον λονδρέζικο σύλλογο. Στο μυαλό του Ρώσου μεγιστάνα μέτρησαν περισσότερο οι δύο νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της Τσέλσι σε μια χρονιά που Τύπος και αντίπαλοι την επαινούν για το έμψυχο δυναμικό της.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σαρωτική επικράτηση της Γιουβέντους με 3-0 στο Τορίνο επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης την Τρίτη, αποτέλεσμα που διόλου δεν ευχαρίστησε τον Αμπράμοβιτς, πόσο μάλλον όταν η Τσέλσι βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι εκτός συνέχειας στο θεσμό.

Διακαής πόθος ο Πέπε Γκουαρντιόλα

Η απόλυση του Ντι Ματέο ανοίγει και πάλι τη συζήτηση για την απόκτηση του Πέπε Γκουαρδιόλα, του διακαούς πόθου δηλαδή του Ρώσου μεγαλομετόχου. Η πρόταση που του έγινε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα για να αναλάβει την ομάδα από το καλοκαίρι, έφθαναν τα 10 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τώρα, σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης, ο αριθμός ενδέχεται και να ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ για συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2014.

Η επόμενη ημέρα

Ωστόσο, ο Αμπράμοβιτς ακόμη δε βιάζεται και θα κρατήσει προς το παρόν ως τεχνικό δίδυμο του Άγγλους βοηθούς του Ντι Ματέο, Στιβ Χόλαντ και Έντι Νιούτον, τη στιγμή που η εφημερίδα Telegraph μεταδίδει ότι ο Πέπε Γκουαρδιόλα δε θα δεχτεί πρόταση να αναλάβει στα μέσα της σεζόν.

Τα πρώτα ονόματα που αναφέρονται ως πιθανά να αναλάβουν την Τσέλσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας είναι ο Ράφα Μπενίτες και -ξανά- ο  Άβραμ Γκραντ.

Ο Αμπράμοβιτς αναζητά το "δέκα το καλό"

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ήταν ο ένατος προπονητής της θητείας Αμπράμοβιτς. Μόνο ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Κάρλο Αντσελότι παρέμειναν στον πάγκο των μπλε για περισσότερο από έναν χρόνο. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ελπίζει ότι ο Πέπε Γκουαρδιόλα θα είναι "το δέκα το καλό".