Άνετη επικράτηση της Γιουβέντους, σε μπελάδες η Τσέλσι

Τα φαβορί επικράτησαν στα περισσότερα παιχνίδια της ημέρας για το Champions League, με την κατάσταση να ξεκαθαρίζει πλήρως στον 6ο όμιλο και να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο στον 5ο και στον 8ο.

Άνω-κάτω έγινε ο 5ος όμιλος με τη νίκη της Γιουβέντους επί της Τσέλσι. Η Μεγάλη Κυρία επικράτησε με 3-0 χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, και έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης, η πρόκριση των οποίων στην επόμενη φάση του Champions League θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Σαχτάρ με τη Γιουβέντους την τελευταία αγωνιστική. Οι Ουκρανοί συνέτριψαν με χαρακτηριστική ευκολία την Νόρντζελαντ μέσα στη Δανία με το εντυπωσιακό 5-2 και έχουν πλέον την τύχη τους στα χέρια τους.

Στον 6ο όμιλο, Βαλένθια και Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, νωρίτερα, η Λιλ είχε πετύχει νίκη χωρίς αντίκρυσμα μέσα στην έδρα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Στον 7ο όμιλο η Μπενφίκα πήρε πολύτιμη νίκη με 2-1 κόντρα στη Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά, που πέτυχε το γκολ των Σκωτσέζων, και πλέον οι Πορτογάλοι θέλουν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σκωτσέζους στην τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους και να συνοδεύσουν στην επόμενη φάση την Μπαρτσελόνα, που νωρίτερα είχε περάσει άνετα από τη Μόσχα, κερδίζοντας με 3-0 τη Σπαρτάκ.

Στον 8ο όμιλο, τέλος, η Γαλατασαράι πήρε τελικά τη νίκη με 1-0 κόντρα στην αδιάφορη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κατέβηκε με τη δεύτερη ομάδα της, την ίδια στιγμή που η Κλουζ “λύγιζε” την αντίσταση της Μπράγκα με 3-1, περιπλέκοντας την υπόθεση-πρόκριση.

Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας της 5ης αγωνιστικής:

5ος όμιλος

Γιουβέντους – Τσέλσι 3-0 (38' Κουαλιαρέλα, 61' Βιδάλ, 90+1 Τζιοβίνκο)
Νόρντζελαντ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-5 (24' Νόρντστραντ, 29' Λόρεντζεν – 25', 53, 81' Αντριάνο, 44', 50' Γουίλιαν)

6ος όμιλος

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Λιλ 0-2 (14' Σιντιμπέ, 31' Μπρούνο)
Βαλένθια – Μπάγερν Μονάχου 1-1 (77 Φεγκουλί – 82' Μίλερ)

7ος όμιλος

Σπαρτάκ Μόσχας – Μπαρτσελόνα 0-3 (16' Άλβες, 27', 39' Μέσι)
Μπενφίκα – Σέλτικ 2-1 (7' Τζον, 71' Γκαράι – 32' Σαμαράς)

8ος όμιλος

Γαλατασαράι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (53' Γιλμάζ)
Κλουζ – Μπράγκα 3-1 (7', 15', 33' Πέδρο – 17' Άλαν)