Περίπατος Μπάρτσα, ρεσιτάλ Μέσι

Περίπατο επί ρωσικού εδάφους με τη σφραγίδα του Μέσι, που πέτυχε 2 γκολ, έκανε η Μπαρτσελόνα, νικώντας με 0 – 3 τη Σπαρτάκ.

Οι Καταλανοί είχαν μόνο μία νίκη σε 6 επισκέψεις και ο Λίο δεν είχε σκοράρει ποτέ στην Ρωσία, η οποία ήταν η μοναδική χώρα που του είχε ξεφύγει.

Ο Αργεντινός άσος πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην Σπαρτάκ στο Λουζνίκι και έφτασε τα 80 γκολ μέσα στο 2012. Έτσι απέχει μόλις έξι γκολ για να πετύχει το ρεκόρ όλων των εποχών, το οποίο για βρίσκεται μέχρι στιγμής στα πόδια του Γκερντ Μίλερ με 85 γκολ. Ακόμα 7 παιχνίδια μένουν για τον 25χρονο για να προσπαθήσει να καταφέρει το απόλυτο.

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε την 4η νίκη της σε 5 ματς στον 7ο όμιλο του Champions League και σφραγίζει – όπως όλα δείχνουν - ως πρώτη στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Παρά τον έναν βαθμό θερμοκρασία που υπήρχε στην Μόσχα η Μπαρτσελόνα δεν είχε πρόβλημα και από τα πρώτα λεπτά έκλεισε στο μισό γήπεδο τη Σπαρτάκ, η οποία από την πλευρά της δεν έδειξε διάθεση να κλειστεί πίσω.

Στο 12' χάθηκε η πρώτη φάση για τους Μπλαουγκράνα, με τον Πέδρο από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Ντίκαν. Στο 14' απάντησαν οι γηπεδούχοι με τον Ντμίτρι Κομπάροφ να σουτάρει άουτ από καλή θέση και δύο λεπτά μετά οι Καταλανοί άνοιξαν το σκορ με τον Ντάνι Αλβες να πιάνει εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό εκτός περιοχής και να γράφει το 0-1.

Η Σπαρτάκ δεν έδειξε να πτοήται από το προβάδισμα των Ισπανών και μάλιστα στο 23ο λεπτό θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, αλλά ο Σούχι έχασε την ευκαιρία να το κάνει από το σημείο του πέναλτι.

Στο 27' ο Μέσι άνοιξε αριστερά στον Ινιέστα, εκείνος έκανε ωραία κίνηση και σουτ, ο Ντίκαν απέκρουσε όμως ο Αργεντινός ήταν εκεί που έπρεπε για να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει με δεξί σκαστό σουτ κάνοντας δύο τα γκολ για την ομάδα του.

Στο 35ο λεπτό, σε νέα φάση για την ομάδα του Ουνάι Εμερι, ο Εμενίκε, έστειλε τη μπάλα ψηλά και τελικά οι Καταλανοί έβαλαν και τρίτο γκολ στο 39' με τον Μέσι που πέρασε τον Ντίκαν μετά από πάσα του Πέδρο και σκόραρε στην κενή εστία (0-3).