Η αλησμόνητη γκάφα του Σιδηρόπουλου στο Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Έλληνας ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος μπήκε με το... αριστερό στα "αστέρια" του Champions League.

Ο διαιτητής του συνδέσμου Δωδεκανήσου ορίστηκε από την UEFA να σφυρίξει την αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Ιτιχάντ του Μάντσεστερ και τα έκανε... σαλάτα.

Στη φάση του 77ου λεπτού κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ των Ρώσων -που ήταν τελικά και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα- δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πόντους Βέρνμπλουμ, σε φάουλ που καταλόγισε υπέρ των Πολιτών.

Η κίτρινη κάρτα δόθηκε στον Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της πρωταθλήτριας Αγγλίας, καθώς αν ο Βέρνμπλουμ, που έκανε το φάουλ, έπαιρνε αυτός την κίτρινη κάρτα, θα ήταν η δεύτερή του, θα δεχόταν κόκκινη κάρτα και αποβολή και θα έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Όμως, απ' ό,τι εκ του αποτελέσματος φάνηκε, ο Σιδηρόπουλος δεν είχε καλή αντίληψη της φάσης και παρά τις διαμαρτυρίες -δεν τον βοήθησε και ο τέταρτος διαιτητής, Χρήστος Ακρίβος- επέμεινε να "κιτρινίσει" τον Ιγκνάσεβιτς, αφήνοντας με 11 παίκτες τους Ρώσους στον αγωνιστικό χώρο του Ιτιχάντ.

Αν η ΤΣΣΚΑ είχε μείνει με δέκα παίκτες, με δεκατρία λεπτά στο ρολόι και επιπλέον, τις όποιες καθυστερήσεις, οι Άγγλοι υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, ενώ την οργή του εξέφρασε και ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι, Βενσάν Κομπανί.

Ο προπονητής των Πολιτών, Μανουέλ Πελεγκρίνι, πάντως, δε θέλησε "να κατηγορήσει έναν rookie διαιτητή", όπως χαρακτηριστικά είπε και ρίχνει τις ευθύνες στους παίκτες του για την ήττα "που δεν ήταν ανταγωνιστικοί" και "δεν έπρεπε απλά να ελπίζουν ότι μια κόκκινη κάρτα θα άλλαζε τα πάντα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών των Φερναντίνιο στο 70' και Τουρέ στο 81' με δεύτερες κίτρινες κάρτες.

Η γκάφα του Σιδηρόπουλου μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνη του Άγγλου Γκρέιαμ Πολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006 όπου χρειάστηκε να δείξει... τρεις κίτρινες κάρτες στον Κροάτη αμυντικό Γιόσιπ Σίμουνιτς για να τον αποβάλει τελικά!