Η βραδιά αποθέωσης του σταρ Ζλάταν

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο απόλυτος σταρ. Επί σουηδικού εδάφους, ο 31χρονος βιρτουόζος επιθετικός φαντάζει κάτι σαν... μικρός Θεός. Στην αναζήτηση του Google το -αντικειμενικά- δύσκολο όνομά του βγάζει πάνω από 32.200.000 αποτελέσματα.

Οι αθλητικές ιστοσελίδες της χώρας του διαθέτουν ειδική στήλη στο μενού τους με το όνομα "Ζλάταν", που φιλοξενεί καθημερινά τα ποδοσφαιρικά, αλλά και τα εξωγηπεδικά του κατορθώματα.

Χθες η Friends Arena της Στοκχόλμης φιλοξενούσε τον παρθενικό της αγώνα και το 50.000 θέσεων γήπεδο ήταν κατάμεστο. Η Σουηδία του Έρικ Χάμρεν φιλοξενούσε την Αγγλία του Ρόι Χόνγκτσον σε πανηγυρικό κλίμα.

Παρά τη διάχυτη πίστη των φιλάθλων στην αξία και τις δυνατότητες του "μάγου Ζλάταν", ελάχιστοι περίμεναν ότι ο πρώτος αγώνας στο νεότευκτο στάδιο της σουηδικής πρωτεύουσας θα ήταν ο τόπος.... προσκυνήματος σε έναν ποδοσφαιρικό ήρωα.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν γεμάτη διακυμάνσεις

Ο 31χρονος φορ, μαζί με τους Μάρτιν Όλσον, Αντρέας Ίσακσον και Ράσμους Ελμ ήταν οι μόνοι που παρέμειναν όλο το 90λεπτο στον αγώνα. Και πώς να αποσύρεις τον φύσει και θέσει αρχηγό της εθνικής Σουηδίας όταν κάνει τέτοια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όταν πετυχαίνει τέσσερα γκολ...

Στο 20' άνοιξε το σκορ και έδωσε φρενήρη ρυθμό στον αγώνα, τον οποίο οι Άγγλοι ακολούθησαν και ανέτρεψαν το σουηδικό προβάδισμα με γκολ των Γουέλμπεκ (35') και Κόλκερ (38').

Ο Χάμρεν άρχισε να κάνει αλλαγές παικτών λίγο πριν ο Ζλάταν ισοφαρίσει σε 2-2 στο 78'.

Η ώρα της αποθέωσης

Έξι λεπτά αργότερα (84'), ο Ζλάταν γύρισε μόνος του το ματς σε 3-2. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης, ήρθε η στιγμή της αποθέωσης.

Το καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Σουηδού σταρ δεξιά και έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σκορπώντας τον ενθουσιασμό. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τον αγώνα με εκκωφαντική νίκη 4-2 επί των Άγγλων, έχοντας βάλει και το εντυπωσιακό κερασάκι στην τούρτα. Μέσα στον ορυμαγδό των πανηγυρισμών, ο Ζλάταν αφοπλιστικά δήλωσε: "Απλώς προσπάθησα να σουτάρω"...