Ένας στους δύο Ιταλούς δεν πάει πια γήπεδο! – Κατάμεστα τα αγγλικά

Το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2014/15 βρίσκει για ακόμη μια χρονιά τις θέσεις στα αγγλικά γήπεδα να είναι οι πιο ακριβοπληρωμένες στην Ευρώπη.

Κι όμως ανάμεσα στις ανώτατες κατηγορίες των προηγμένων και κορυφαίων ποδοσφαιρικά χωρών, η αγγλική Premier League πρωτεύει, καθώς τα γήπεδα, παρά τα "αλμυρά" εισιτήρια, γίνονται ανάρπαστα.

Μόλις το 1,6% των θέσεων στα γήπεδα της Premier League μένουν χωρίς κάτοχο. Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη αγωνιστική εκδόθηκαν και αγοράστηκαν 388.681 εισιτήρια, ενώ όλες οι διατιθέμενες θέσεις ήταν 394.831 στο σύνολό τους.

Στην αναμέτρηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σουόνσι, μόλις 296 καθίσματα έμειναν χωρίς κάτοχο στο Ολντ Τράφορντ των 75.635 θέσεων, για το αποτυχημένο ντεμπούτο του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων.

Στη δεύτερη θέση έρχεται η γερμανική Bundesliga I, η οποία εμφάνισε στην πρεμιέρα της ποσοστό πληρότητας 93,6%.

Τα στάδιά τους γεμίζουν και οι Ολλανδοί στη δική τους Eredivisie (πληρότητα 90%), πτωτικά κινείται η Primera Division στην Ισπανία (πληρότητα 75,4%), ανοδικά η γαλλική Ligue 1 (69,3%).

Η μεγάλη απογοήτευση είναι το Καμπιονάτο, στην αναμενόμενη πρεμιέρα του οποίου -ξεκίνησε τελευταίο απ' όλα τα θεωρητικά μεγάλα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου- κόπηκαν λίγα εισιτήρια και σχεδόν έφτασαν να είναι άδεια τα μισά καθίσματα, με ποσοστό πληρότητας μόλις 55,8%.

Άλλωστε, οι μεγάλοι του ιταλικού ποδοσφαίρου δεν έκαναν μεταγραφές-βόμβες και Μίλαν και Ίντερ βρίσκονται σε εποχές "περασμένων μεγαλείων"...

Δείτε το γράφημα από την ιστοσελίδα του Guardian: