Εντυπωσίασαν Ισπανία, Αγγλία, Σλοβακία στα προκριματικά Euro

Με πέντε... τεμάχια φιλοδώρησε τα Σκόπια η Ισπανία! Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν με το δεξί στα προκριματικά του Euro 2016, επικρατώντας με σκορ 5-1 και στέλνοντας (έστω κόντρα σε ένα σχετικά αδύναμο αντίπαλο) μήνυμα για τις διαθέσεις τους. 

Το… πάρτι ξεκίνησε νωρίς με τον Ράμος να ανοίγει το σκορ (στο 15’ με πέναλτι αλά Πανένκα) και τον Αλκάθερ δύο λεπτά αργότερα να βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του. Προσωρινά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, απ’ την άσπρη βούλα με τον Ιμπραΐμι, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπουσκέτς αποκατέστησε την τάξη. 

Με το… καλημέρα στην επανάληψη ο Σίλβα (στο 50’) έδωσε συνέχεια στο πάρτυ των Ισπανών, βάζοντας το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στη συνέχεια ο ρυθμός φυσιολογικά έπεσε, ο Φάμπρεγκας είχε δοκάρι, ο Μουνίρ (που μπήκε στην αποστολή αντί του Ντιέγκο Κόστα) έκανε ντεμπούτο, οι Φούριας Ρόχας είχαν κάποιες καλές στιγμές ακόμα και τελικά ο Πέδρο στην εκπνοή διαμόρφωσε το τελικό σκορ! 

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η Σλοβακία, παίρνοντας τρεις βαθμούς κόντρα σε μια αντίπαλό της για τη δεύτερη θέση (δεδομένου ότι η Ισπανία είναι… απίθανο να χάσει την πρωτιά)! Η παρέα των "Ελλήνων" πήρε το διπλό (1-0) μέσα στην Ουκρανία, χάρη σε γκολ του Μακ του ΠΑΟΚ απ’ το 17’. 

Στο τρίτο ματς του ομίλου, η Λευκορωσία απέφυγε τα χειρότερα στο Λουξεμβούργο, με τον Ντραγκούν στο 78’ να διαμορφώνει το τελικό 1-1, ισοφαρίζοντας το τέρμα του Γκέρσον απ’ το 42’. 

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής: 

Ισπανία-Σκόπια 5-1 
(15’ πεν. Ράμος, 17’ Αλκάθερ, 45+3’ Μπουσκέτς, 50’ Σίλβα, 93' Πέδρο – 28’ πεν. Ιμπραΐμι) 

Λουξεμβούργο-Λευκορωσία 1-1 
(42’ Γκέρσον – 78’ Ντραγκούν) 

Ουκρανία-Σλοβακία 0-1 
(17’ Μακ) 

Η βαθμολογία του τρίτου ομίλου: 
1. Ισπανία 3β. 

2. Σλοβακία 3β. 

3. Λουξεμβούργο 1β. 

4. Λευκορωσία 1β. 

5. Ουκρανία 0β. 

6. Σκόπια 0β. 

Η επόμενη 2η αγωνιστική (9/10): 

Λευκορωσία-Ουκρανία 
FYROM-Λουξεμβούργο 
Σλοβακία-Ισπανία 

5ος Όμιλος

Ποιoς είναι το "αφεντικό" στον 5ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016 έδειξε με το καλημέρα η Αγγλία! 

Σε μια φοβερή ματσάρα που έγινε στην Ελβετία, τα «λιοντάρια» αποδείχθηκαν… λεοντόκαρδα και έφυγαν με τεράστια νίκη 2-0. 

Η ομάδα του Χότζον άντεξε την πίεση των ποιοτικών γηπεδούχων και αφότου έχασε κι η ίδια μεγάλες ευκαιρίες, πήρε το προβάδισμα με τον Γουέλμπεκ (έπειτα από ωραία ενέργεια του Στέρλινγκ). 

Κι αφού ο διαιτητής δεν έδειξε βούλα στη φάση όπου ο Ντρμιτς πέρασε τον Χαρτ κι ο Κέιχιλ σταμάτησε (και) με το χέρι την μπάλα πριν τη γραμμή (σ.σ. ο Ελβετός είχε ξεκινήσει πάντως από θέση οφσάιντ), της έδωσε στο τέλος τη χαριστική βολή Με το νέο άσο της Άρσεναλ να εξαργυρώνει την ωραία αντεπίθεση και να υπογράφει οριστικά τη μεγάλη νίκη των Άγγλων. 

Το ίδιο κατάφερνε όμως -σχετικά απρόσμενα- την ίδια ώρα και η Εσθονία. Απέναντι στην ανώτερη θεωρητικά Σλοβενία, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα που πήραν από το 79’ (λόγω αποβολής του Στεβάνοβιτς) και με γκολ του Πούριε στο 86’, πανηγύρισαν μεγάλη νίκη με 1-0. 

Αντίθετα, αυτό που έπρεπε έκανε η Λιθουανία στο Σαν Μαρίνο. Ίσως δυσκολότερα απ’ όσο αναμενόταν, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν του αδύναμου αντιπάλου τους και με δυο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησαν επίσης με το δεξί στον όμιλο (2-0). 

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής 

Ελβετία-Αγγλία 0-2 
(58’, 90’+4’ Γουέλμπεκ) 

Εσθονία-Σλοβενία 1-0 
(86’ Πούριε) 

Σαν Μαρίνο-Λιθουανία 0-2 
(5’ Ματουλεβίτσιους, 36’ Νοβικόβας) 

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου 

Αγγλία 3 (2-0) 
Λιθουανία 3 (2-0) 
Εσθονία 3 (1-0) 
Σλοβενία 0 (0-1) 
Ελβετία 0 (0-2) 
Σαν Μαρίνο 0 (0-2) 

Η επόμενη αγωνιστική (9/10) 

Αγγλία-Σαν Μαρίνο 
Λιθουανία-Εσθονία 
Σλοβενία-Ελβετία 

7ος Όμιλος

Ρωσία και Μαυροβούνιο προηγούνται στον έβδομο όμιλο των προκριματικών του EURO 2016. 

Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο ξεκίνησε με το… δεξί νωρίτερα, ενώ αυτή του Μπράνκο Μπρνόβιτς επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας, χάρις στα γκολ των Βούτσινιτς (45’ +3’) και Τομάσεβιτς (73’) και συγκατοικούν στην πρώτη θέση. 

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται Αυστρία και Σουηδία, που ήρθαν ισόπαλες (1-1). Το σκορ άνοιξε στο 7’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου, Νταβίντ Αλάμπα και ισοφάρισε ο Ερκάν Ζενγκίν πέντε λεπτά αργότερα. 

Βασικός ήταν ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος έπαιξε για 72 λεπτά στο δεξί άκρο της επίθεσης της ομάδας του Ερίκ Χαμνέρ και τη θέση του πήρε προς το τέλος της αναμέτρησης ο Γιοχάν Ελμάντερ. 

Τις εκατό συμμετοχές με την Εθνική ομάδα έφθασε ο Ζλάταν Ιμπαραίμοβιτς. 

H 1η αγωνιστική 

Ρωσία-Λιχτενστάιν 4-0 
(4' Μπούτσελ αυτ., 50' Μπουργκμάιερ αυτ. 54' Κομπάροφ πεν. 65' Τζαϊούμπα) 

Αυστρία-Σουηδία 1-1 

(7' Αλάμπα, 12' Ζενγκίν ) 

Μαυροβούνιο-Μολδαβία 2-0 

(45’ +3’ Βούτσινιτς, 73' Τομάσεβιτς) 

Επόμενη αγωνιστική (2η) 

Λιχτενστάιν-Μαυροβούνιο (9/10) 
Μολδαβία-Αυστρία (9/10) 
Σουηδία-Ρωσία (9/10) 

Η βαθμολογία 

Ρωσία 3 
Μαυροβούνιο 3 
Αυστρία 1 
Σουηδία 1 
Λιχτενστάιν 0 
Μολδαβία 0

Πηγή: sport-fm.gr