Τετράδα ανανεώσεων συμβολαίων για τους πιτσιρικάδες του Άρη

Μετά το συμβιβασμό με τον Σάκη Τσιώλη και τη δρομολόγηση και των υπόλοιπων βεβαιωμένων οφειλών, στον Άρη έχουν αρχίσει παράλληλα να εξετάζουν το μέλλον με την ανανέωση συμβολαίων των νεαρών παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ.

Ο Νίκος Πασιαλής έχει ξεχωρίσει τέσσερις παίκτες, των οποίων τα συμβόλαια επιθυμεί να ανανεωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πρόκειται για τους Μιχάλη Γιαννίτση, Σωκράτη Διούδη, Γιάννη Γιαννιώτα και Μπάμπη Οικονομόπουλο. Οι δύο πρώτοι είναι εύκολες περίπτωσεις: παίκτες γέννημα-θρέμμα "αρειανοί", με συμβόλαια κοντά στον βασικό μισθό με μόνη προσθήκη τα μπόνους συμμετοχών.

Ο Γιαννίτσης έχει συμβόλαιο ως το 2015 και ο Διούδης ως το 2014. Από τη διοίκηση εξετάζεται η αναπροσαρμογή των αποδοχών τους με τις ημερομηνίες λήξης των συμβολαίων να παραμένουν σταθερές. Αμφότεροι οι παίκτες έχουν ρήτρα 200.000 ευρώ στα συμβόλαιά τους, και οι διοικούντες των κιτρίνων θέλουν να την ανεβάσουν στο ένα εκατομμύριο ευρώ τουλάχιστον.

Ο Πασιαλής έχει εισηγηθεί να επεκταθεί το συμβόλαιο του Γιάννη Γαιαννιώτα που λήγει το 2014 και να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω η ρήτρα του ενός εκατομμυρίου ευρώ που υπάρχει. Είναι αμφίβολο, ωστόσο, αν θα το δεχτεί ο παίκτης καθώς ο ατζέντης του διαρρέει ότι υπάρχει πρόταση από γερμανική ομάδα.

Ο τελευταίος της... παρέας των ανανεώσεων είναι ο Μπάμπης Οικονομόπουλος, ο οποίος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, τονίζει ότι θέλει να παραμείνει στο "Κλεάνθης Βικελίδης", οπότε η δική του επέκταση συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2016, με παράλληλη αύξηση των αποδοχών του, φαντάζει κάτι παραπάνω από δεδομένη.