Ο Μέσι ξεπέρασε και τον Πελέ

Ο Λιονέλ Μέσι έχει βαλθεί να σπάσει όλα τα ρεκόρ που θα βρεθούν στο διάβα του στην ήδη πλούσια καριέρα του. Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα είναι μόλις 25 ετών κι έχει ήδη πετύχει πολλά.

Ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ στην εκτός έδρας νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μαγιόρκα με σκορ 4-2 και έφτασε τα 76 γκολ μέσα στο 2012. Ξεπέρασε έτσι το ρεκόρ του Πελέ, ο οποίος είχε σημειώσει 75 γκολ μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Το επίτευγμα του Βραζιλιάνου κρατούσε από το 1958.

Ο Μέσι, έβαλε πλέον στόχο το ρεκόρ όλων των εποχών, το οποίο κατέχει ο Γερμανός Γκερτ Μίλερ, με 85 γκολ σε μια χρονιά και συγκεκριμένα το 1972.

Στο 4-2 επί της Μαγιόρκα, τα άλλα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα, πέτυχαν οι Τσάβι και Κριστιάν Τέγιο. Για τη γηπεδούχο Μαγιόρκα σκόραραν οι Μικαέλ Περέιρα και Βίκτορ (με πέναλτι).

Η Μπαρτσελόνα προηγείται στην Primera Division έπειτα από έντεκα αγωνιστικές. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης με 28 βαθμούς και τριτη η Ρεάλ με 23. Ακολουθούν Μπέτις με 19, Μάλαγα με 18 και Λεβάντε με 17.