Από Κανονιέρης… Πολίτης ο Μπακαρί Σανιά

Παρελθόν από την Άρσεναλ μετά από επτά χρόνια στη λονδρέζικη ομάδα αποτελεί και επισήμως ο 31χρονος Γάλλος αμυντικός Μπακαρί Σανιά, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Η μεταγραφή του Σανιά θα ολοκληρωθεί και τυπικά μόλις επιστρέψει ο 31χρονος ποδοσφαιριστής από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, στο οποίο συμμετέχει με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, και θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους Πολίτες.

“Ο Σανιά είναι ένας αμυντικός με τεράστια εμπειρία, έχοντας παίξει με την Άρσεναλ 213 φορές από τότε που αποκτήθηκε από την Οσέρ το 2007. Κατά το διάστημα αυτό αγωνίστηκε 41 φορές με την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Θα πάρει τη φανέλα με τον αριθμό 3, τον ίδιο αριθμό που φορούσε στους Κανονιέρηδες”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο ίδιος ο Σανιά αποχαιρέτησε με ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό μήνυμα της Άρσεναλ και τους οπαδούς της, γράφοντας στο Instagram:

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω καν από πού να αρχίσω ή πώς να το πω... Αλλά θέλω απλά να ευχαριστήσω ολόκληρη την Άρσεναλ... Μία οικογένεια για μένα, ένα σύλλογο που με έμαθε τόσα πολλά μέσα σε επτά χρόνια, ένα σύλλογο όπου είχα την ευκαιρία να εξελίσσομαι μέρα με τη μέρα, ένα σύλλογο που πάντα με περιέβαλλε με εμπιστοσύνη όταν προσωπικά δεν ήμουν στα καλύτερά μου, ένα σύλλογο που άλλαξε το παιδί που ήμουν στον άνδρα που είμαι σήμερα, ένα σύλλογο όπου είχα την ευχαρίστηση να δίνω το 200% σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό που εργάζεται στο σύλλογο, τους οπαδούς που με αποδέχθηκαν τόσο γρήγορα, κάνοντάς το πιο εύκολο για μένα και την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου που θεωρώ πραγματικούς φίλους σήμερα και ήταν μεγάλη ευχαρίστησή μου να μαθαίνω μαζί τους. Φυσικά, θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΓΚΕΡ... που πίστεψε σε μένα... με εμπιστεύτηκε... και άλλαξε ξεκάθαρα τη ζωή μου. Τώρα είναι ώρα για μένα να προχωρήσω και για μια ακόμα φορά ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”.