Ζήστε τους αγώνες της Εθνικής μέσα από το κινητό σας

Η εφαρμογή, που σας μεταφέρει μέσα στα γήπεδα της Βραζιλίας, παρέα με τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας με το εθνόσημο

Του Γιώργου Λαμπίρη

Η Ελλάδα ζει στους ρυθμούς της σάμπα. Η Εθνική ετοιμάζεται να παίξει το πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο την Κολομβία. Ο... γνωστός 24ος παίκτης Μάνος Σέργιος προθερμαίνεται για να δώσει το στίγμα του, ενώ οι υπόλοιποι εκλεκτοί του Σάντος ευελπιστούν...   

Ευσεβείς πόθοι θα πείτε...

Οι περισσότεροι ετοιμάζεστε να στρογγυλοκαθήσετε στον καναπέ του σπιτιού σας, όσοι δεν έχετε ταξιδέψει στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας.

Με τη σκέψη ότι ένα γκολ μπορεί να ζωντανέψει μνήμες Πορτογαλίας.

Mπορεί, βέβαια, κάποιοι άλλοι, εκτός από την τηλεόραση να έχουν στο πλάι τους και το κινητό τους. Παρακολουθώντας τα καλύτερα στιγμιότυπα μέσω της εφαρμογής fansinator.

Δημιουργός της, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μια γυναίκα.

Η Ανδρονίκη Παυλίδου.

Μιλώντας στο news.gr εξηγεί ότι η εφαρμογή απευθύνεται σε φιλάθλους. "Ανατρέπει το στερεότυπο, όπου κάποιος είναι απλά αποδέκτης πληροφοριών. Αντιθέτως, ο χρήστης καταθέτει την προσωπική του εμπειρία, συνομιλεί ζωντανά με τους άλλους και επικοινωνεί αυτό που ζει πριν, στη διάρκεια ή μετά τον αγώνα".

"Μπορεί να ψηφίσει τη φωτογραφία, που του αρέσει. Για παράδειγμα, ο ένας φίλαθλος έχει εικόνα από τη θύρα 5, άλλος από τη 2, και χωρίς να γνωρίζουμε κανέναν βλέπουμε τι γίνεται εκείνη τη στιγμή στις δύο κερκίδες από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν. Η διαφορά με το fecebook είναι ότι εδώ δεν χρειάζεται να δεχτεί κάποιος το αίτημα φιλίας. Αντιθέτως, επιλέγει τον αγώνα, που θέλει να παρακολουθήσει, κι εκεί, μια τράπεζα φωτογραφιών με στιγμιότυπα του παιχνιδιού είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή".

Η δημιουργός του Fansinator, διευκρινίζει ότι, για να μπορέσει κάποιος να ανεβάσει φωτογραφία, πρέπει να βρίσκεται είτε μέσα στο γήπεδο, είτε στην περιοχή γύρω από αυτό. "Είναι αδύνατον να ανεβάσει κάποιος φωτογραφία από το σπίτι του, καθώς η εφαρμογή εντοπίζει την τοποθεσία για να είναι αξιόπιστη και πιο ζωντανή η διαδικασία", συμπληρώνει.

Με αφορμή το μουντιάλ

"Ξεκίνησε με αφορμή το μουντιάλ. Για να μπορεί να ψηφίζει κανείς τη φωτογραφία, που του αρέσει. Να έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί το καρδιογράφημα του αγώνα, βλέποντας τη ζωντανή ροή φωτογραφιών του γηπέδου. Όσες περισσότερες θετικές ψήφους συγκεντρώνει μια φωτογραφία, τόσο πιο ψηλά τοποθετείται στο καρδιογράφημα. Κι αυτό, γιατί δείχνει πού υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα και ενδιαφέρον. Όλα αυτά, με την προσωπική ματιά του κάθε φιλάθλου", όπως λέει η Ανδρονίκη.

Η ίδια, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, αποφάσισε να αναμειχθεί σε ένα αμιγώς ανδρικό άθλημα. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Όπως άλλωστε σημειώνει, βέρα Θεσσαλονικά και οπαδός του ΠΑΟΚ, αγάπησε το ποδόσφαιρο από μικρή. Όταν βρισκόταν στις κερκίδες της Τούμπας με τον πατέρα της.

Αργότερα, μακριά από χρώματα και οπαδισμούς, αγάπησε πραγματικά τη στρογγυλή θεά. Απόδειξη, το γεγονός ότι τη χρονιά, που μας πέρασε, παρακολούθησε όλη την πορεία της ΑΕΚ στη Γ' Εθνική. "Έβγαλα διαρκείας και έβλεπα όλους της τους αγώνες. Άλλωστε, έχει πολλά κοινά με τον ΠΑΟΚ".

Η εφαρμογή της ξεκίνησε ως startup επιχειρηματική κίνηση, με περίβλημα την αγάπη της για τη μπάλα, ενώ, προς το παρόν, διατίθεται μόνο για Android κινητές συσκευές. Ρωτώντας την πιο θα είναι το επόμενό της βήμα μετά το Μουντιάλ, απαντάει ότι "ίσως κάποιο πρωτάθλημα του εξωτερικού, γιατί όχι και η ελληνική Superleague;".

Το Fansinator θα αποφέρει έσοδα, από τη στιγμή που στο καρδιογράφημα των φωτογραφιών, ένας ειδικός... αναγνώστης θα βλέπει πού υπάρχει ένταση στη διάρκεια του αγώνα. Εκεί, θα εμφανίζονται προσφορές αθλητικών ειδών. "Για παράδειγμα, ο Neymar φοράει παπούτσια Αdidas. Θα μπορεί ο φίλαθλος, που βλέπει τη φωτογραφία, να αγοράζει με έκπτωση τα παπούτσια και οι ιδιοκτήτες της εφαρμογής να κερδίζουν ένα ποσοστό σε συμφωνία με την εταιρεία αθλητικών ειδών, ενώ δεν αποκλείεται μελλοντικά και η τοποθέτηση διαφημίσεων", εξηγεί η Ανδρονίκη.

Η ίδια, αν και μαθηματικός με ειδίκευση στη Διαχείριση Καινοτομίας, περιμένει, ως φίλη του ΠΑΟΚ, ένα γκολ του Σαλπιγγίδη. Το μόνο, που θέλει όμως, είναι μόνο η νίκη.

Κι αν το γκολ έρθει και από τα πόδια οποιουδήποτε άλλου παίκτη, θα είναι πάντα καλοδεχούμενο.