Στη Superleague η Νίκη Βόλου – Στα μπαράζ Ολυμπιακός Βόλου-Ξάνθη

Στο Παντελής Μαγουλάς της Νέας Ιωνίας του Βόλου υπήρχε την Κυριακή 1 Ιουνίου ένα πανό που έγραφε "48 χρόνια... φτάνει πια...".

Μετά από 48 χρόνια, λοιπόν, η Νίκη Βόλου, η ομάδα της Νέας Ιωνίας του Βόλου, ανέβηκε και πάλι στα "μεγάλα σαλόνια" του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη, στη Superleague.

Η Νίκη Βόλου επικράτησε με σαρωτική νίκη με σκορ 4-0 επί του Ηρακλή και εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, μια εβδομάδα μετά την επιστροφή της Κέρκυρας, μέσω της ομάδας της Κασσιόπης.

Οι Θεσσαλοί, λοιπόν, έγιναν η ομάδα που θα ακολουθήσει την Κέρκυρα στη Superleague μετά από τον θρίαμβό της επί του Γηραιού, έχοντας το προβάδισμα έναντι του συμπολίτη τους, Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος, πάντως, άντεξε στα Χανιά και θα παίξει μπαράζ.

Οι ερυθρόλευκοι του Βόλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 0-0 με τα Χανιά στην Κρήτη κι έτσι, τα κράτησαν στην τέταρτη θέση του ομίλου ανόδου, κρατώντας για λογαριασμό τους την τρίτη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ για την τελευταία θέση της επόμενης σεζόν στη Superleague, με αντίπαλο την Ξάνθη.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής του ομίλου ανόδου της Football League:

Νίκη Βόλου - Ηρακλής 4-0
(2' Τζιώρας, 12', 59', 64' Ανιέτε)

Χανιά - Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Αιγινιακός - Κέρκυρα 1-0
(36' Κουτσοσπύρος)

Φωστήρας - Ηρακλής Ψαχνών 0-0