Με το μυαλό στην πρόκριση στους 16 απόψε ο Ολυμπιακός

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του αγώνα "όλα ή τίποτα". Αν οι ερυθρόλευκοι δεν κερδίσουν, αποχαιρετούν κατά πάσα πιθανότητα το όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αν ηττηθούν, τότε θα κυνηγούν πλέον τους Γάλλους και δύσκολα θα συνεχίσουν στην Ευρώπη.

"Έχουμε κάποια προβλήματα, η αλήθεια είναι πως μας δυσκολεύει το γεγονός ότι δεν έχουμε κάποιους παίκτες 100% έτοιμους. Επίσης δεν έχουμε όλους τους παίκτες μας διαθέσιμους. Όμως εμείς θα προσπαθήσουμε, μπροστά στον κόσμο μας ο οποίος θα μας βοηθήσει πάρα πολύ μιας και με την στήριξη του έχουμε ένα όπλο στο πλευρό μας, να κερδίσουμε τους 3 βαθμούς και να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία μας στην διοργάνωση", δήλωσε στη χθεσινή προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Βλέψεις για πρόκριση

Ακόμη κι αν ηττηθεί όμως, ο Ολυμπιακός διατηρεί ούτως ή άλλως την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, όπου κάνει περίπατο. Προς Θεού, μην το πείτε αυτό στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο μεγαλομέτοχος των ερυθρολεύκων εδώ και καιρό έχει υπολογίσει σε δυάδα νικών επί της Μονπελιέ και εν πολλοίς αυτός είναι ο λόγος που έχει "παγώσει" τα σχέδια ανανέωσης συμβολαίων των Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ. Οι δύο τελευταίοι θα λείπουν από τον αγώνα και δε θα είναι οι μόνοι.

Πάολο Μασάντο, ο αντι-Ιμπαγάσα

Θα ήταν αφελής όποιος πίστευε ότι στον Ολυμπιακό υπάρχει έστω και ένας που να μη διατρανώνει πριν το αποψινό παιχνίδι ότι στόχος δεν είναι η πρόκριση. Οι απουσίες των νταμπλούχων Ελλάδος αυξάνουν το δείκτη δυσκολίας της αναμέτρησης.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ωστόσο, διαχειρίστηκε καλά τις... μπουκάλες οξυγόνου που κέρδισε μετά από τη νίκη με 2-1 στη Γαλλία επί του ίδιου αντιπάλου. Κατ' αρχάς, προετοίμασε τον Πάολο Μασάντο για αντι-Ιμπαγάσα και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, αν σκεφτεί κανείς την επίδοση του Πορτογάλου ενάντια στον ΟΦΗ.

Οι περιπτώσεις Σιόβα και Μήτρογλου

Ο Δημήτρης Σιόβας έχει, συν τοις άλλοις, κατάλληλα προετοιμαστεί για τη θέση στο κέντρο της άμυνας στο πλευρό του Κώστα Μανωλά, η αναγέννηση του οποίου επίσης πιστώνεται στον Πορτογάλο τεχνικό. Ο τελευταίος ποντάρει επίσης και στον Κώστα Μήτρογλου για να εξαλείψει και την απώλεια του Ράφικ Τζεμπούρ.

Ο Αλγερινός δεν ήταν καλός στον αγώνα επί γαλλικού εδάφους και ο τραυματισμός του ευνόησε τον Ζαρντίμ, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στο διεθνή Έλληνα επιθετικό. Ο Μήτρογλου έχει έφεση στο να σκοράρει με αντιπάλους γαλλικές ομάδες και σε κάθε περίπτωση, έχει ανεβασμένη ψυχολογία.

Μήπως ο Ζαρντίμ έχει τελικά λόγους να είναι αισιόδοξος για την αποψινή νίκη των ερυθρολεύκων;