Μπλάτερ: Ναι, κάναμε λάθος που αναθέσαμε το Μουντιάλ στο Κατάρ

Ο Ζεπ Μπλάτερ δεν είναι συνήθως από τους ανθρώπους που παραδέχονται εύκολα τα λάθη τους, ωστόσο δεν μπόρεσε να το αποφύγει μιλώντας για την ανάθεση της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2002 στο Κατάρ.

Μιλώντας στον ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό RTS, ο πρόεδρος της FIFA παραδέχτηκε πως ήταν λάθος της εκτελεστικής επιτροπής να δώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο σε μία χώρα όπου το καλοκαίρι επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

"Ναι, φυσικά ήταν λάθος. Ολοι στη ζωή τους κάνουν λάθη. Η τεχνική αναφορά ανέφερε καθαρά πως το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό εκεί, αλλά παρ' όλα αυτά η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως το τουρνουά θα γίνει στο Κατάρ", είπε ο Μπλάτερ, ο οποίος όμως απέρριψε τον ισχυρισμό πως η χώρα του Περσικού Κόλπου "αγόρασε" με την οικονομική της δύναμη το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Όχι, ποτέ δεν είπα πως το ''αγόρασε''. Ήταν θέμα πολιτικής".

Η FIFA αναμένεται να αποφασίσει μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας αν η τελική φάση του 2022 θα μεταφερθεί το χειμώνα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Πηγή: novasports.gr