Επτά λεπτά στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας του Χίλσμπορο

Όλοι οι αγώνες του Σαββάτου στο αγγλικό ποδοσφαιρικό σύστημα, από την Premier League, ως το αναβληθέντα αγώνα του Κυπέλλου, από την Championship έως την Conference North και από τη League One μέχρι τις Ryman και Isthmian Premier Division, θα διεξαχθούν στο... και επτά.

Οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι για τις 17:00, θα ξεκινήσουν 17:07, εκείνοι των 14:45, 14:52 και εκείνοι των 19:30, 19:37.

Το ίδιο ισχύει και για τους αγώνες της Κυριακής 13 και της Δευτέρας 14 Απριλίου.

Στην Αγγλία, η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, καθώς πλησιάζει η 15η Απριλίου, η 25η επέτειος της τραγωδίας του Χίλσμπορο, όταν 96 οπαδοί της Λίβερπουλ σκοτώθηκαν στα κιγκλιδώματα του σταδίου στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας της σεζόν 1988/89.

Ο λόγος που συμβολικά επιλέχθηκε το "συν επτά" είναι το ατυχές γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αγώνας μεταξύ Νότιγχαμ Φόρεστ και Λίβερπουλ έληξε στις 15:06, ώρα Αγγλίας, το 1989.

Ο προπονητής της Έβερτον, Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της κίνησης: "Είναι μια σπουδαία χειρονομία για όλη τη Λίγκα και δείχνει το σεβασμό απέναντι στους νεκρούς".

"Είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα, από την άποψη ότι όχι μόνο δείχνουμε το σεβασμό μας, αλλά και την υποστήριξή μας με όποιο τρόπο μπορούμε στις οικογένειες των εκλιπόντων, όπως είναι και υποχρέωσή μας", τονίζει ο Μαρτίνεζ.

Σε ολόκληρο το Μέρσεϊσαϊντ θρηνούν το προσεχές πενθήμερο. "Θα είμαστε όλοι μαζί, μια αγκαλιά στήριξης", προσθέτει ακόμη ο Μαρτίνεζ.

Άλλωστε, η επιμνημόσυνη τελετή θα διεξαχθεί στο Άνφιλντ το απόγευμα της Τρίτης και άλλη μία τελετή θα γίνει παράλληλα στο Γκούντισον Παρκ υπό την αιγίδα του ποδοσφαιρικού σωματείου της Έβερτον.

Πριν την έναρξη όλων των αγγλικών αγώνων, από Σάββατο μέχρι Δευτέρα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Το μέτρο θα ισχύσει και στις δύο κατηγορίες της Ουαλίας.