H Μπάρτσα απαντά, δανείζοντας Βαλδές και Πουγιόλ

Η τιμωρία της Μπαρτσελόνα στο να πραγματοποιήσει μεταγραφές στις δύο επόμενες περιόδους ενεργοποιεί τους μηχανισμούς «άμυνας» των Καταλανών, οι οποίοι θα ενισχύσουν εκ των έσω το ρόστερ τους.

Η FIFA τιμώρησε τους «μπλαουγκράνα» με απαγόρευση μεταγραφών για το καλοκαίρι του 2014 και τον χειμώνα του 2015, λόγω παραβίασης κανονισμών περί απόκτησης ξένων παικτών οι οποίοι δεν έχουν κλείσει τα δεκαοκτώ έτη ζωής.

Είναι νωπή η εξέλιξη της τιμωρίας, ωστόσο σε πρώτη φάση και η «προσβολή» της ποινής μέσω έφεσης και η προσφυγή στο CAS είναι ανοικτά ενδεχόμενα αντίδρασης του κλαμπ της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ήδη, όμως, άρχισε να ενεργοποιείται ο μηχανισμός στήριξης του ρόστερ, εκ των έσω, σε περίπτωση τελικά που η τιμωρία παραμείνει μετά κι από όλες τις νόμιμες ενέργειες του συλλόγου της Βαρκελώνης.

Τα πρώτα σενάρια έχουν ήδη αρχίσει να διατυπώνονται και να προωθούνται, με τις πιθανότητές τους να είναι ρεαλιστικά καλές. Ο Κάρλες Πουγιόλ πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πορείας του στην Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αν η ποινή παραμείνει, θα ζητηθεί στον φυσικό αρχηγό της ομάδας να βάλει πλάτη και να μείνει για έξι μήνες ή έναν χρόνο ακόμη.

Ο Βίκτορ Βαλδές είναι τραυματίας για τους επόμενους μήνες και η επιστροφή του στη δράση είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Ο Ισπανός γκολκίπερ έχει εκδηλώσει την επιθυμία να φύγει με τα περισσότερα σενάρια να τον θέλουν στο ρόστερ της Μονακό για την επόμενη σεζόν. Και μ΄ αυτόν θα γίνουν συζητήσεις, ώστε να μείνει για ένα χρόνο ή έξι μήνες ώστε να μην αποψιλωθεί το υπάρχον δυναμικό.

Με τους παίκτες που έχει κλείσει η Μπαρτσελόνα (περίπτωση Στέγκεν) είναι άγνωστο τι θα γίνει, αν η τιμωρία δεν αλλάξει, το σίγουρο είναι πώς οι Καταλανοί θα διακόψουν δανεισμούς ποδοσφαιριστών τους σε άλλα κλαμπ στο τέλος της σεζόν. Ζέραρ Ντεουλοφέου (Έβερτον) και Ρσφίνια Αλκαντάρα (Θέλτα) πιθανότατα θα συνέχισαν στις ομάδες που είναι δανεικοί και τη νέα σεζόν, κάτι που όσο η Μπαρτσελόνα βιώνει το «εμπάργκο» θεωρείται αδύνατο.

Πέρα από τα προφανή «αμυντικά» μοντέλα υποστήριξης του ρόστερ που θα λανσάρει η Μπαρτσελόνα, θα υπάρξει και «τροφοδοσία» νέων παικτών από τις Μπαρτσελόνα Β και Γ, οι οποίες αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες, ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στην απαιτητική σεζόν που θ΄ ακολουθήσει. Μένει, βέβαια, να διαπιστωθεί αν θα μείνει η ποινή ή αν οι Καταλανοί, κάπου στο δρόμο, θα βρουν δικαίωση.

 

πηγή: novasports.gr