Γήπεδο ΑΕΚ: Πήρε την υπογραφή, ψάχνει τη λύση

Το πρώτο σημαντικό βήμα, έγινε. Όπως αποκαλύπτει το enwsi.gr, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, υπέγραψε χθες το απόγευμα τη σύμβαση εκχώρησης των απαιτήσεων της ΑΕΚ από την υπόθεση Ψωμιάδη προς το ελληνικό δημόσιο. Όπως προβλέπεται από τον νόμο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, για κάθε αθλητική εταιρεία που τελεί υπό καθεστώς εκκαθάρισης και έχει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, δύναται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα να εκχωρήσει μελλοντικές απαιτήσεις της προς το δημόσιο.

Ο Θεοχάρης έβαλε την υπογραφή του, αλλά τώρα η ΑΕΚ (δηλαδή οι Οικονομόπουλος, Δημητρέλος που χειρίζονται αυτή την υπόθεση για λογαριασμό της), καλούνται να βρουν τη λύση. Εντός πέντε ημερών θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για την καταβολή χαρτοσήμου και εισφορών υπέρ ΟΓΑ, ώστε να είναι έγκυρη η σύμβαση. Με δεδομένο μάλιστα, πως τελικά το ποσό που εκχωρεί η ΑΕΚ – άγνωστο για ποιο λόγο – φτάνει τα 42 εκατ. ευρώ, αυτό σημαίνει πως  το ζητούμενο 3,6% ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ.

Πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση υποστήριζαν χθες προς το enwsi.gr πως θα βρεθεί λύση και υπάρχει ειδική φόρμουλα ώστε η ΑΕΚ να συμπεριλάβει στη συνολική εκχώρηση και το ποσό του χαρτοσήμου. Ωστόσο, με δεδομένες τις ανατροπές που έχουν υπάρξει στην υπόθεση και τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται, υπάρχει αγωνία ωσότου υπάρξει οριστική λύση. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που το ζήτημα της εκχώρησης συνδέεται τόσο άμεσα με το θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ.