Παρτίδα… τάβλι μεταξύ Ρέντινγκ και Άρσεναλ

Πριν την έναρξη του αγώνα του Μαντέσκι, η Ρέντινγκ γνώριζε ότι είχε ηττηθεί και στις εννέα τελευταίες της αναμετρήσεις με την Άρσεναλ.

Οι προσδοκίες της Ρέντινγκ

Το 1-0 του Τζέισον Ρόμπερτς στο 12' ήταν αχτίδα φωτός για ανατροπή της αρνητικής προϊστορίας. Στο 37ο λεπτό του αγώνα η Ρέντινγκ ζούσε σε όνειρο, προηγούμενη με 4-0!

Ήταν όμως η Άρσεναλ αυτή που πήρε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και όλα τα εύσημα στον εντυπωσιακότερο αγώνα της χρονιάς και την ανατροπή της εικοσαετίας. Το τελικό 5-7 για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ θύμιζε παρτίδα... τάβλι, ήταν όμως αντίδραση του πληγωμένου εγωισμού της Άρσεναλ.

Οι καλά γνωρίζοντες το ποδόσφαιρο στο Νησί επιβεβαιώνουν ότι οι κανονιέρηδες αφήνουν το αγγλικό Λιγκ Καπ σε δεύτερη μοίρα και το ίδιο σκόπευαν να κάνουν και φέτος.

Το "μέταλλο" της Άρσεναλ

Κάτι όμως η ήττα από τη Σάλκε στο Champions League, κάτι οι συχνές γκέλες στο πρωτάθλημα και η απόσταση από την κορυφή που μεγαλώνει, δεν θα άντεχαν τον εξευτελισμό στον οποίο τους οδηγούσε η ήττα με 4-0 από τη Ρέντινγκ (θα μπορούσε να ήταν και 5-0 αν η κεφαλιά του Σιν Μόρισον δεν έβρισκε το δοκάρι), έστω κι αν ήταν για το Λιγκ Καπ. Στις 28 Αυγούστου του 2011 η Άρσεναλ υπέφερε ντροπιαστική ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντι Τράφορντ.

Στην ομάδα της Άρσεναλ, όπου εδώ και χρόνια δουλεύει σα μηχανή βάσει των νόμων της ελεύθερης αγοράς και της παγκοσμιοποίησης, όλα μπορούν να γίνουν αποδεκτά, όχι όμως και η απώλεια της αξιοπρέπειας της ομάδας.

Η αντεπίθεση με μπροστάρη τον Γουόλκοτ

Σαν να ήταν σημαδιακό για την επανάληψη, ο Τίο Γουόλκοτ έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, πραγματοποιώντας το 4-1. Εμφανώς βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ, μείωσε περαιτέρω με τον Ζιρού στο 64'. Και κάπου στο 89' διαφάνηκε ελπίδα με την κεφαλιά του Κοσιελνί και το 4-3.

Στις... καθυστερήσεις των καθυστερήσεων η ισοφάριση

Ο διαιτητής του αγώνα, Κέβιν Φρεντ, κράτησε έξι λεπτά καθυστερήσεις, αντί για τέσσερα που είχε δείξει ο τέταρτος διαιτητής και ο Γουόλκοτ το εκμεταλλεύτηκε ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό σε 4-4! Κάπου εκεί έλαβε δράση ο Μαρουάν Τσαμάκ. Την ψυχρολουσία των γηπεδούχων ακολούθησε το 5-4 υπέρ της Άρσεναλ από τον Μαροκινό, για να ισοφαρίσει σε 5-5 ο Πογκρέμπνιακ.

Πολυτιμότεροι παίκτες οι Γουόλκοτ και Τσαμάκ

Κι ενώ το παιχνίδι έδειχνε ότι θα καταλήξει στη ρουλέτα των πέναλτι, ο καταπλητικός Γουόλκοτ έγραψε το 6-5 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Φρεντ κράτησε και πάλι παραπάνω χρόνο και ο αναγεννημένος στην παράταση, Τσαμάκ έγραψε το τελικό 7-5 στο 124' (!) σε έναν αγώνα που όσοι τον παρακολούθησαν, δύσκολα θα ξεχάσουν.