Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφερε τον Βαλντέζ στο λιμάνι

Η προοπτική να τεθεί αντιμέτωπος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που έπεισε τον Νέλσον Βαλντέζ να ενταχθεί χωρίς δεύτερη σκέψη στον Ολυμπιακό.

Στο μυαλό του Παραγουανού επιθετικού μέτρησε πάρα πολύ το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν στο Champions League και αντιμετωπίζουν μια από τις ομάδες-θρύλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Ο Παραγουανός αγωνιζόταν στην Αλ Τζαζίρα και συνεπώς, έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με τους Κόκκινους Διαβόλους, οι οποίοι αποτελούν και το μεγαλύτερο κίνητρό του.

Ο Βαλντέζ είχε βρεθεί μια ανάσα από τον Ολυμπιακό και το προηγούμενο καλοκαίρι και οι... κακές γλώσσες λένε ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν ήδη "καπαρώσει" τον ποδοσφαιριστή, σε πέρίπτωση που φύγει ο Κώστας Μήτρογλου, όπως και έγινε.

Θυμίζουμε ότι και τότε ο Παραγουανός είχε δει πολύ θετικά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Champions League.

Πέραν όλων των άλλων, ο Παραγουανός πιθανότατα θα στεφθεί και πρωταθλητής Ελλάδος με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό που υπολόγισε ήταν ότι του δίνεται, στα 30 του χρόνια, ίσως η τελευταία ευκαιρία να παίξει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, μετά τα περάσματά του από Μπορούσια Ντόρτμουντ, Βέρντερ Βρέμης, Χέρκουλες και Βαλένθια.