Δια πυρός και σιδήρου πέρασε με 2-1 από το Μονπελιέ

Η αρνητική παράδοση στη Γαλλία για τον Ολυμπιακό του έδινε λίγες πιθανότητες, το γκολ του Σαρμπονιέ ήρθε να τις κάνει ακόμα λιγότερες. Παρόλ' αυτά όχι μόνο ανέτρεψε τα προγνωστικά αλλά πήρε τεράστια νίκη 2-1 και απέκτησε δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης. Μεγάλη εμφάνιση του Μήτρογλου που πέτυχε το νικητήριο γκολ, αλλά και το 100ο στο Τσάμπιονς Λιγκ για την ομάδα του.

Ο Ζαρντίμ παρέταξε την ομάδα του χωρίς μεγάλες εκπλήξεις. Κράτησε κάτω από τα δοκάρια τον Κάρολ. Στην άμυνα οι Τοροσίδης δεξιά, Χολέμπας αριστερά και Κοντρέρας, Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Μοντέστο, Μανιάτης τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Μασάντο. Στα αριστερά ο Γκρέκο, δεξιά ο Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.

Οι ερυθρόλευκο είχαν δυσκολία στο να κρατήσουν μπάλα, ωστόσο την πρώτη φορά που το έκαναν είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν. Στο 19' ο Γκρέκο αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες, μεγάλη ενέργεια και σέντρα από τα αριστερά, ο Τζιμπούρ όμως τη βρήκε ελάχιστα και δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του και πέντε λετπά αργότερα είχε ακόμα μια μεγάλη φάση, πάλι από τα πόδια του Ιταλού. Ο Γκρέκο κατάφερε να κινείται σχεδόν ανενόχλητος στην άμυνα των Γάλλων, έδωσε στον Μασάντο, αλλά ο Πορτογάλος για ακόμα μια φορά φέτος δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν τη νωθρότητα με την οποία μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Μονπελιέ πέτυχε γκολ, αλλά με τον διαιτητή και τον βοηθό κάνοντας τα στραβά μάτια στο χέρι του Ουτάκα. Έτσι μετά το λάθος διώξιμο του Μανωλά έδωσαν την ευκαιρία στον Σαρμπονιέ να σκοράρει με δυνατό σουτ.

Η άμυνα της Μονπελιέ άρχισε να παρουσιάζει αδυναμίες μετά το 70 και τελικά το πλήρωσε. Από στημένη φάση στο 73' ο Τοροσίδης κοντρόλαρε άνετα και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό!

Η είσοδος του Αμπντούν, αλλά και του Μήτρογλου έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στον Ολυμπιακό, όμως το τέρμα του Τοροσίδη έδινε στην ομάδα του το δικαίωμα να ελπίζει σε περισσότερα. Οι Πειραιώτες το πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν. Μεγάλη ενέργεια του Αμπντούν, σέντρα την κατάλληλη στιγμή και ο Μήτρογλου με πλασέ έβαλε τη Μονπελιέ στα δίχτυα και έδωσε στον Ολυμπιακό δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης. Το αξιοσημείωτο: ο Ολυμπιακός πέτυχε μία σπουδαία νίκη με ανατροπή εάν και είχε μόλις 32% στην κατοχή της μπάλας.

Eνδεκάδες

Μονπελιέ: Πιονιέ, Εμπίβα, Χίλτον, Μπεντίμο, Σταμπουλί, Μπελχαντά, Καμπελά, Σαϊχί (85' Μαρβό), Ουτάκα, Μουνιέ (62'Εστράδα), Σαρμπονιέ (68' Καμαρά)

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Φουστέρ (88' Λυκογιάννης), Γκρέκο (Αμπνούν), Τζιμπούρ (70' Μήτρογλου)