ΠΑΟΚ: Σκόντα-ψε μες στα Πηγάδια, αλλά βγήκε με τρίποντο!

Ο ΠΑΟΚ... δεν άλλαξε, βρέθηκε να χάνει νωρίς από την Ξάνθη, γύρισε το ματς στο φινάλε (2-1), έφυγε από τα Πηγάδια με τους τρεις βαθμούς και με την έβδομη ανατροπή του στη σεζόν παρέμεινε απόλυτο «αφεντικό» για τη δεύτερη θέση της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς τα χρειάστηκε στη Θράκη, αλλά με τον αγαπημένο της τρόπο πήρε τη νίκη και διατηρήθηκε στο +7 απ' τον Ατρόμητο και το -10 από τον Ολυμπιακό. Οι ακρίτες από την άλλη ολιγώρησαν στα τελευταία λεπτά και έχασαν ακόμη και την ισοπαλία σε ένα ματς που μέχρι το 87' έμοιαζε δικό τους.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Σύστημα 4-2-3-1 από τον Ράινερ Μάουρερ, με τον Τσέμα στην εστία, τους Μπαξεβανίδη (δεξιά), Παΐτο μπακ και τους Βάλλα, Γούτα κεντρικούς αμυντικούς. Βασιλακάκης και Ντε Γκούζμαν ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Τριάδης, Μάνταλος, Σολτάνι συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Σολάρι. Ίδια διάταξη και για τον ΠΑΟΚ του Χουμπ Στέφενς, με τον Γλύκο στο τέρμα και τους Κίτσιου, Κατσικά, Τζαβέλλα, Σπυρόπουλο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Λάζαρ και Κατσουράνης ήταν οι δύο χαφ στον άξονα και οι Βούκιτς, Λούκας, Στοχ τριάδα πίσω από τον Σαλπιγγίδη που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και φάσεις, με τον Γλύκο να λέει εντυπωσιακά «όχι» στην κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 9', τον Βούκιτς να σημαδεύει το δοκάρι με κοντινό σουτ στο 11' και το γκολ να έρχεται στο 13' για τους γηπεδούχους. Ο Μάνταλος βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε από αριστερά στην περιοχή και αφού άδειασε τον Τζαβέλλα έβαλε τη Skoda μπροστά στο σκορ. Στις επόμενες δύο φάσεις πρωταγωνίστησε ο Σολτάνι, ο οποίος σούταρε μόλις άουτ στο 18' από διαγώνια θέση και στο 26' σε νέα προσπάθεια νικήθηκε από τον Γλύκο.

Το δεύτερο τέρμα δεν ήρθε για την ομάδα του Ράινερ Μάουρερ, ο οποίος μέχρι το 30' νικούσε κατά κράτος τον Στέφενς στη μάχη των πάγκων, αλλά κάπου εκεί άρχισε να δέχεται μικρά «χτυπήματα» από τον Ολλανδό, ο οποίος τελικά πήρε την παρτίδα. Ο Στέφενς έριξε στη μάχη τον Τζιόλη στο 32' αντί του Κατσικά και γύρισε τον Κατσουράνη στα στόπερ. Ο ΠΑΟΚ σοβαρεύτηκε αμυντικά και δυο λεπτά μετά έχασε διπλή ευκαιρία με τους Βούκιτς, Σαλπιγγίδη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 43', όταν ο Λούκας βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Τσέμα μετά από διαδοχικές κόντρες, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Άλλαξε η εικόνα

Το ημίχρονο έληξε με την Ξάνθη μπροστά στο σκορ και στο δεύτερο μέρος το ματς είχε άλλη εντελώς εικόνα. Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος άργησε χαρακτηριστικά να τον εκμεταλλευτεί, αλλά έστω και στο φινάλε έχοντας ανεβάσει απόδοση από την είσοδο των Αθανασιάδη, Λίνο (κυρίως του δεύτερου), τα κατάφερε. Στο 70' ο Τσέμα είπε όχι στην κοντινή κεφαλιά του Τζαβέλλα, ο οποίος νωρίτερα είχε πρωταγωνιστήσει σε ακόμη μία αψιμαχία που του κόστισε την κίτρινη κάρτα.

Οι φάσεις ελαχιστοποιήθηκαν στο δεύτερο μισό και στις δύο αξιόλογες που έγιναν μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να πετύχει και ισάριθμα γκολ. Στο 87' μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας ο Κατσουράνης με σουτ από την καρδιά της περιοχής έφερε το ματς στα ίσα. Από... αναμπουμπούλα ήρθε και το γκολ της ανατροπής στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με σκόρερ τον Λίνο σε μια φάση που ξεκίνησε επίσης από κόρνερ.

Skoda Ξάνθη: Τσέμα, Παΐτο (60' Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (80' Κάλβο), Σολάρι, Τριάδης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75' Λίνο), Τζαβέλλας, Στοχ (62' Αθανασιάδης), Κατσουράνης, Λούκας, Κατσικάς (32' Τζιόλης), Λάζαρ, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης

Γήπεδο: "Πηγάδια"

Αγωνιστική: 18η

Σκόρερ: 13' Μάνταλος - 87' Κατσουράνης, 90'+1' Λίνο

Διαιτητής: Γιάχος

Βοηθοί: Καρατζίκας, Ποντίκης

4ος διαιτητής: Κομίνης

Πηγή: novasports.gr