Νίκησε η ΑΕΚ στο Αιγάλεω, μετά από δυόμισι ώρες!

Σε ένα επεισοδιακό ματς που άργησε να ξεκινήσει, διακόπηκε ουκ ολίγες φορές και εν τέλει ολοκληρώθηκε κακήν κακώς, η ΑΕΚ έφτασε με ανατροπή στο 2-1 επί του Αιγάλεω χάρη στα γκολ των Πλατέλλα (57') και Μπρέσεβιτς (88').

Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση 28 λεπτών, λόγω επεισοδίων που ξέσπασαν λίγη ώρα πριν τη σέντρα, ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Η παρέμβαση της αστυνομίας ηρέμησε μερικώς τα πνεύματα για να ξεκινήσει τελικά το παιχνίδι στις 15:28.

Σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία με το γυριστό του Μπρέσεβιτς στο 11', που κατέληξε άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό. Οι Αιγαλεώτες αντίκρισαν αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα του διαιτητή με τις ευκαιρίες να είναι είδος εν ανεπαρκεία.

Στο 36' το Αιγάλεω έκανε το 1-0 στην κόντρα επίθεση. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Σταθάκη στη μεσαία γραμμή, βγήκαν στην κόντρα με τον Δουκάκη να πλασάρει τον Καραγκιολίδη και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα αφού βρήκε πάνω στον Γεωργέα.

Αμέσως μετά την «ψυχρολουσία» για την «Ένωση», ο Πεταυράκης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από το δοκάρι του Κουρεπίνη.

 Ο Δέλλας έκανε ακόμα πιο επιθετική τη διάταξη της ΑΕΚ περνώντας τον Ντακόλ δίπλα στον Μπρέσεβιτς, προκειμένου η «Ένωση» να πιέσει για την ανατροπή.

Η ισοφάριση ήρθε στο 57', με τον Κορδέρο να ανατρέπεται από τον Στριμμένο και τον διαιτητή να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Πλατέλλας δεν λάθεψε απέναντι στον Κουρεπίνη και το 1-1 ήταν γεγονός.

Τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών του Αιγάλεω οδήγησαν σε νέα διακοπή αφού υπήρχε μεγάλη ένταση μεταξύ των παικτών. Ωστόσο μετά από ολιγόλεπτη καθυστέρηση το ματς ξανάρχισε με την ΑΕΚ να είναι κυρίαρχη και να καταφέρνει να φτάσει τελικά στο 1-2 με τον Μπρέσεβιτς.

Ο επιθετικός του Δικεφάλου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουμπούλη και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αιγάλεω στο 88'. Η ανωτερότητα της ΑΕΚ ήταν δεδομένη στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες πριν το γκολ.

Παρόλα αυτά αμέσως μετά το τέρμα του Μπρέσεβιτς τα αίματα άναψαν εκ νέου, με αποτέλεσμα το διαιτητικό τρίο να αποσυρθεί στα αποδυτήρια και το παιχνίδι να μένει στον "αέρα" λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90'. Ο διαιτητής βγήκε εν τέλει μετά από αρκετή ώρα στον αγωνιστικό χώρο και εν μέσω πλήρους σκότους (δεν είχαν ανάψει οι προβολείς), εστιών φωτιάς στις εξέδρες και ενός εντελώς τραγικά σουρεαλιστικού σκηνικού, σφύριξε την (επαν)έναρξη για να λήξει το ματς μερικά δευτερόλεπτα αργότερα! 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αιγάλεω (Σουρλής): Κουρεπίνης, Παπουτσής, Ταμπάκης, Στριμμένος, Κουτσοδήμος, Κουμπούλης, Δουκάκης, Μαυρομμάτης (Σταύρου 45'), Μιχαήλ (Τζανεττάκος 81'), Τουρνάς, Παυλίδης (Κόντιζας

ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Αργυρίου (Γροντής 60'), Πεταυράκης, Σταθάκης, Ρόβας, Γεωργέας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Πόποβιτς (Ντακόλ 46'), Ανάκογλου, Μπρέσεβιτς

Πηγή: novasports.gr