Με Τσιρίλο για τη νίκη

Οι άλλοι ξεκουράζονται. Γεμίζουν μπαταρίες. Η ΑΕΚ ωστόσο είναι… non-stop φέτος τις γιορτές. 

Με αγωνιστικά προβλήματα, αλλά και υποχρέωση να παρουσιάσει πρόσωπο που αρμόζει στη φανέλα της, η «Ένωση» πετάει σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, όπου θ’ αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Αγροτικό Αστέρα (14:00). 

Και είτε λόγω απουσιών, είτε λόγω επιλογών του Τραϊανού Δέλλα, φαίνεται πώς θα το κάνει με αλλαγές στη σύνθεσή της. Οι απουσίες των Πόποβιτς, Παυλή και Τσούπρου στερούν επιλογές απ’ τον «Κολοσσό», αλλά δεν του δημιουργούν μεγάλο πονοκέφαλο. Κι αυτό διότι η επαναφορά-εξπρές του Τσιρίλο απ’ τον τραυματισμό του και η επιστροφή του (τιμωρημένου την περασμένη βδομάδα) Ρόβα του λύνουν τα χέρια για το κέντρο της άμυνας. 

Τον αφήνουν, έτσι, να σκέφτεται αλλαγές στην επίθεση, όπου δεν αποκλείεται ν’ αφήσει έξω τον Ντακόλ. Η μέτρια απόδοση του Βραζιλιάνου στα τελευταία ματς και η επιθυμία ν’ αποφορτιστεί ίσως τον κρατήσει στον πάγκο. Κάτι που αν συμβεί, θα φέρει τον Ανάκογλου σε ρόλο επιτελικού -με τις υπόλοιπες θέσεις της ενδεκάδας να δείχνουν κλειδωμένες. 

Στο τέρμα απ’ τον Καραγκιολίδη και στην άμυνα απ’ τους Αργυρίου, Τσιρίλο, Ρόβα και Πεταυράκη. Στα χαφ θα είναι οι Γεωργέας-Κορδέρο, στα άκρα οι Γροντής-Πλατέλλας και προωθημένος ο φορμαρισμένος Μπρέσεβιτς. 

Όλοι αυτοί λοιπόν θ’ αγωνιστούν στο δυσκολότερο ενδεχομένως φετινό παιχνίδι της ΑΕΚ (λόγω και του ταξιδιού) με διπλό στόχο στη Θεσσαλονίκη: Αφενός τη νίκη κι αφετέρου μια εμφάνιση που θα ικανοποιήσει τον κόσμο της που θα «κιτρινίσει» και το Καυταντζόγλειο. Χωρίς οργανωμένη μετακίνηση, αλλά με τα εκδοτήρια που θ’ ανοίξουν από σήμερα (12:00-18:00) έξω απ’ το γήπεδο να επιτρέπουν προσδοκία ότι περισσότεροι από 4.000 θα βρεθούν στην εξέδρα. 

Πηγή: sport-fm