Με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός, με Μπενφίκα ο ΠΑΟΚ

Φωτιά στα κόκκινα! Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την κλήρωση του Champions League και του Europa League για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Το πάθος και η ένταση, αλλά και η πρόκληση και ο υψηλός βαθμός δυσκολίας περισσεύουν...

Ολυμπιακός: "Μ' ένα όνειρο τρελό" στο Θέατρο των Ονείρων

Οι ερυθρόλευκοι θα βρουν μπροστά τους τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία θεωρήθηκε επιθυμητός αντίπαλος για το συγκρότημα του Μίτσελ, βάσει της τωρινής φόρμας της, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, όταν θα γίνουν οι αγώνες.

"Για εμάς τα ματς αυτά είναι μια γιορτή. Η εμφάνισή μας στο Θέατρο των Ονείρων θα είναι από μόνη της μια γιορτή. Όμως, πείτε με τρελό, αλλά με την ομάδα μου δε φοβάμαι πλέον κανένα αντίπαλο. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση", δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδος.

Η ομάδα του Μάντσεστερ διανύει φέτος μεταβατική σεζόν, με τον Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της να έχει διαδεχτεί τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Αγγλίας έχει αντιμετωπίσει δύο χρονιές τον Ολυμπιακό στο Champions League, αλλά καμία στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι έχουν κερδίσει με 2-0 στο ΟΑΚΑ την ομάδα του Τάκη Λεμονή (10 Οκτωβρίου 2001) και με 3-2 στη Ριζούπολη (23 Οκτωβρίου 2002) τον Ολυμπιακό των Χούτου, Τζόρτζεβιτς.

Άλλες δύο ήττες έχουν οι ερυθρόλευκοι στο Ολντ Τράφορντ: με σκορ 3-0 στις 23 Οκτωβρίου του 2001 και με σκορ 4-0 την 1η Οκτωβρίου του 2002.

"Η Γιουνάιτεντ είναι πολύ δυνατή ομάδα, χαίρομαι που θα πάω στο Ολντ Τράφορντ. Η Γιουνάιτεντ δεν είναι σε καλή κατάσταση και αυτό μας συμφέρει. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει αυτή την ομάδα", δήλωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ, μετά το τέλος της κλήρωσης.

Για δεύτερη φορά από τις τρεις που βρέθηκε σε νοκ-άουτ φάση των 16 ο Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει αγγλική ομάδα. Το 2009 υποδέχτηκε την Τσέλσι και έφερε λευκή ισοπαλία, χάνοντας στον επαναληπτικό με 3-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ.

ΠΑΟΚ: Οι Αετοί εξακολουθούν να πετούν πάνω από την Ελλάδα

Δύσκολο έργο έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα υποδεχθεί τη Μπενφίκα στις 20 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας και θα φιλοξενηθεί στο Νουέβα Ντα Λουζ της Λισαβόνας στις 27 του ίδιου μήνα.

O ΠΑΟΚ έχει αποκλειστεί στη δεύτερη φάση του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1999/2000. Χάνοντας με 2-1 στην Τούμπα και κερδίζοντας με το ίδιο σκορ (2-1) στη Λισαβόνα, στο παλιό Ντα Λουζ με το ίδιο σκορ, αποκλείστηκε τελικά στα πέναλτι, με σκορ 5-3. Ο πρώτος αγώνας αυτού του ζευγαριού έχει μείνει στην ιστορία για το γκολ με φάουλ του Κώστα Φρατζέσκου από 40 μέτρα και ο δεύτερος για τον μόνο ευρωπαϊκό αγώνα που σημειώθηκαν τρία γκολ, όλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Υπενθυμίζεται ότι η Μπενφίκα έφτασε πέρσι μέχρι τον τελικό του Europa League, όπου έχασε το τρόπαιο από την Τσέλσι.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, αν προκριθεί στη φάση των 16, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ντνιέπρ - Τότεναμ.

Champions League

Όλα τα ζευγάρια της φάσης των 16:

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης

Λεβερκούζεν - Παρί Σεν Ζερμέν

Γαλατασαράι - Τσέλσι

Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης

Ζενίτ - Μπορούσια Ντόρτμουντ

Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι και οι οπαδοί της Τσέλσι πέτυχαν την... ευχή τους και θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Το ίδιο ήθελε, άλλωστε και ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Για τον τίτλο του πλέον δυνατού αγώνα της φάσης των 16 ερίζουν τα ζευγάρια Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου, που περιλαμβάνει τις πρωτοπόρους της Premier League και της Bundesliga αντίστοιχα και εκείνο μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Μπαρτσελόνα.

Europa League

Η Γιουβέντους επιστρέφει σε τουρκικό έδαφος, για να πάρει άτυπη ρεβάνς από τον αποκλεισμό της από τη φάση των 16 του Champions League. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελικός γίνεται στο γήπεδό της.

Η πρωτάρα στη φάση των 32 του Europa League, Μάριμπορ κληρώθηκε με τη Σεβίλλη και η Τότεναμ του άρτι εκδιωχθέντος Αντρέ Βίλας Μπόας με την ουκρανική Ντνιέπρ. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε Σλοβενία και Ουκρανία αντίστοιχα.

Ξεχωρίζει και η αναμέτρηση μεταξύ Πόρτο και Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αν Σεβίλλη και Μπέτις προκριθούν από τους 32 του θεσμού, θα συνθέσουν ένα "καυτό" "εμφύλιο" ζευγάρι στους 16!

Όλα τα ζευγάρια της κλήρωσης του Europa League για τη φάση των 32:

1. Ντνιέπρ - Τότεναμ

2. Μπέτις - Ρούμπιν Καζάν

3. Σουόνσι - Νάπολι

4. Γιουβέντους - Τραμπζονσπόρ

5. Μάριμπορ - Σεβίλλη

6. Βικτόρια Πλζεν - Σαχτάρ Ντόνετσκ

7. Τσερνομόρετς Οδησσού - Λιόν

8. Λάτσιο - Λουντογκόρετς

9. Έσμπιεργκ - Φιορεντίνα

10. Άγιαξ - Σάλτσμπουργκ

11. Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βασιλεία

12. Πόρτο - Άιντραχτ Φρανκφούρτης

13. Ανζί Μαχάτσκαλα - Γκενκ

14. Ντιναμό Κιέβου - Βαλένθια

15. ΠΑΟΚ - Μπενφίκα

16. Σλόβαν Λίμπερετς - Αλκμάαρ

Κλήρωση Europa League - Φάση των 16:

Νικητής 16 - Νικητής 13

Νικητής 8 - Νικητής 14

Νικητής 12 - Νικητής 3

Νικητής 7 - Νικητής 6

Νικητής 5 - Νικητής 2

Νικητής 1 - Νικητής 15

Νικητής 11 - Νικητής 10

Νικητής 4 - Νικητής 9