Ελλάδα-Ελβετία: Το θρίλερ για τη 12η θέση της UEFA συνεχίζεται

Ο ΠΑΟΚ μας τα... χάλασε και κατέκτησε τη δεύτερη θέση του ομίλου του, μπαίνοντας από το γκρουπ των ανίσχυρων στην κλήρωση της Δευτέρας για τη φάση των 32 του Europa League.

Τουλάχιστον, ο νεαρός Στέλιος Πόζογλου ισοφάρισε το γκολ του Γκόρτερ και έτσι, ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε την ισοπαλία για τη χώρα μας, μιας και για τον όμιλό του δε σήμαινε κάτι.

Πλέον, η διαφορά της 12ης Ελλάδας από τη 13η Ελβετία βρίσκεται στις τρεις νίκες και τη μία ισοπαλία. Η Σεντ Γκάλεν, την ημέρα του αποκλεισμού της, έδωσε μία νίκη στη χώρα της, με το 1-0 επί της Σουόνσι.

Οι Ελβετοί έχουν μείνει μόνο με τη Βασιλεία στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η Ελλάδα, ως γνωστόν, συνεχίζει με τον Ολυμπιακό στο Champions League και τον ΠΑΟΚ στο Europa League.

Οι Ελβετοί συνεχίζουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στο Europa League, αλλά βρίσκονται στο γκρουπ των δυνατών στην κλήρωση της Δευτέρας κι έτσι, έχουν πιθανότητες να πάρουν μία, ή μπορεί και δεύτερη πρόκριση.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται και οι δύο στο γκρουπ των αδυνάτων και όσο κι αν είναι απευκταίο ενδεχόμενο, είναι, ωστόσο, πιθανό να σημειώσουν τέσσερις ήττες και να μην πάρουν κανέναν βαθμό.

Σημειώνεται ότι αν λάβουμε υπόψη τις περσινές επιδόσεις των τριών ομάδων από τον Ιανουάριο και μετά και εκείνες επιβεβαιωθούν και φέτος, τότε οι Ελβετοί θα μας ξεπεράσουν.

Υπάρχει, βέβαια και το ενδεχόμενο Βασιλεία και ΠΑΟΚ να τεθούν αντιμέτωποι στη φάση των 32 ή αργότερα στη διοργάνωση του Europa League κι έτσι, η διατήρηση των κεκτημένων του πρωταθλητή Ελλάδας να εξαρτηθεί από τα πόδια των Θεσσαλονικέων.

Δείτε τους πιθανούς αντιπάλους των δύο ομάδων στην κλήρωση της επόμενης φάσης και κρίνετε το ποσοστό δυσκολίας.

Ολυμπιακός:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τσέλσι

Ντόρτμουντ

Μπάγερν Μονάχου

Ρεάλ Μαδρίτης

Ατλέτικο Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα

ΠΑΟΚ:

Νάπολι

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Βασιλεία

Μπενφίκα

Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Φιορεντίνα

Λουντογκόρετς

Γκενκ

Λιόν

Τότεναμ

Ρούμπιν Καζάν

Σάλτσμπουργκ

Σεβίλλη

Τραμπζονσπόρ

Βαλένθια

Βασιλεία:

Άγιαξ

Ανζί

Μπέτις

Τσερνομόρετς Οδησσού

Ντνιέπρ

Ντιναμό Κιέβου

Έσμπιεργκ

Γιουβέντους

Λάτσιο

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Μάριμπορ

ΠΑΟΚ

Πόρτο

Σλόβαν Λίμπερετς

Σουόνσι

Βικτόρια Πλζεν