Ζωντανή η ΑΕΚ στο ’93

Δια πυρός και σιδήρου κατάφερε να αποδράσει η ΑΕΚ από την Αλικαρνασσό, όπου επικράτησε με 2 - 1 του Ηρόδοτου με γκολ του Πλατέλλα στο '93.

Με αυτή τη νίκηπερνά στην κορυφή του έκτου ομίλου της Γ' Εθνικής έχοντας και ματς λιγότερο από τον Ηρόδοτο.

Η ΑΕΚ έχασε κάποιες όχι σημαντικές ευκαιρίες με κεφαλιά του Σταθάκη (13') και σουτ του Πλατέλλα (21') που δεν απείλησαν, ενώ στο 25' είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία της με κεφαλιά του Μπρέσεβιτς μετά από σέντρα του Πεταυράκη που απόκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Ηρόδοτου.

Στο β' μέρος όμως το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά. Βοήθησε σε αυτό το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων στο 54', όταν ο Μωραΐτης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά, βρήκε το χώρο και νίκησε τον Καραγκιολίδη με δεξί σουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε με δοκάρι στο 57' από εκτέλεση φάουλ του Ντακόλ, ενώ ο Βραζιλιάνος δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε, όταν μετά από σέντρα κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και σκόραρε με δυνατό σουτ.

Στο 65' οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ με τον Κούρτι, ενώ στο 74' η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πενταυράκη από τον Χαρίτο.

Ο Ντακόλ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο ίδιος πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε, αλλά ο διαιτητής συμβουλευόμενος τον βοηθό του ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ!

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη, πρώτα με σουτ του Κούρτι στο 77' που ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Καραγκιολίδη και έπειτα με τον Μωραΐτη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Ρόβα, βγήκε τετ-α-τετ με τον τερτματοφύλακα της ΑΕΚ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ (80')!

Αυτό όμως που δεν έκαναν οι γηπεδούχοι, το κατάφερε ο Πλατέλλας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με ατομική προσπάθεια από αριστερά και δυνατό σουτ γλίτωσε την Ένωση από την τρίτη γκέλα στο φετινό πρωτάθλημα.

Γκολ: 54' Μωραΐτης - 59' Ντακόλ, 90+3' Πλατέλλας
Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου). 
Κίτρινες: Κούρτι, Γεωργόπουλος, Ζαφείρης Δ., Κοζυράκης, Χατζηανδρέου - Ρόβας, Πλατέλλας, Κορδέρο. Κόκκινες: -
-
ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Κολιτσιδάκης): Ζαφείρης Δ. - Χαλκιαδάκης,  Γεωργόπουλος, Χαρίτος, Αχχιλέως (46' Σαλταπίδας) - Κοζυράκης (89' Γιαπιτζάκης), Κούρτι, Χατζηανδρέου -  Μπινιχάκης, Ζαφείρης Αλ., Μωραΐτης.
ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης - Γεωργέας,  Ρόβας, Σταθάκης, Πεταυράκης - Κορδέρο, Ανάκογλου (85' Τσεβάς) - Γροντής (78' Πόποβιτς),  Πλατέλλας - Ντακόλ, Μπρέσεβιτς.

Με πληροφορίες από novasports.gr

 

l