Εκτός κυπέλλου ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός

Μεγάλες εκπλήξεις σημειώθηκαν στη δεύτερη σειρά των αγώνων της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, με το Λεβαδειακό να μένει εκτός καθώς παρά τη νίκη του με 3 – 2 επί του Αστέρα Μαγούλας αποκλείστηκε από την επόμενη φάση. Μία ακόμα έκπληξη σημειώθηκε και στον αγώνα που προηγήθηκε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ηττάται με 1 – 0 από τον Αιγινιακό εκτός έδρας.

Με χρυσό σκόρερ τον τερματοφύλακα Αλέξη Κασμερίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αστέρας Μαγούλας πήρε σπουδαία πρόκριση στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας, σε βάρος του Λεβαδειακού. Το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου επικράτησε 3-2 στον αγώνα ρεβάνς της Β΄ φάσης, αλλά ήταν η ομάδα της Β΄ Εθνικής που πήρε την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ, αφού στο πρώτο ματς είχε νικήσει 2-1. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ορτέγκα (25΄), Ροτζέριο (47΄) και Μπούστο (86΄), ενώ για τον Αστέρα -εκτός του Κασμερίδη- σκόραρε στο 83΄ ο Νόνης.

Νωρίτερα, θύμα έκπληξης έπεσε και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη αποκλείστηκε από την γ` φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη σημερινή εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Αιγινιακό, κι ενώ το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0). Το γκολ για την ομάδα της Πιερίας, που έστειλε τον Αιγινιακό στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, σημείωσε ο Τσορλίνοφ στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Βίλα στο 35ο λεπτό να αποχωρεί τραυματίας (τη θέση του πήρε ο Ντε Βινσέντι).

Στους «16» του κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε σήμερα ο Πανιώνιος, που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά, σε αναμέτρηση για τη Β΄ φάση. Το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη είχε λήξει 3-1 υπέρ του Πανιωνίου, και ως εκ τούτου οι «κυανέρυθροι» πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.