Μαθήματα ανθρωπιάς από τη Σαμπαντέλ κατά του καρκίνου

Βρισκόμαστε στο μήνα υπέρ της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Στο Στάδιο ντε λα Νόβα Κρόι Άλτα του Σαμπαντέλ λίγα πράγματα θύμιζαν αγώνα του ισπανικού Κυπέλλου (Copa del Rey).

Η ομάδα του Χοάν Σοτέρας υποδεχόταν την Κόρδοβα για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Στις κερκίδες βρίσκονταν πολλές γυναίκες και παιδιά. Με πρωτοβουλία της διοίκησης, απολάμβαναν μειωμένο εισιτήριο.

Η γηπεδούχος Σαμπαντέλ αγωνιζόταν με μπλε σκούρες εμφανίσεις με ροζ σταυρό στη μέση. Το μήνυμα γνωστό: Πρόληψη και πάλι πρόληψη για τη μάστιγα του καρκίνου του μαστού.

Εντός και εκτός του σταδίου μοιράζονταν και πωλούνταν οι επετειακές φανέλες της ομάδας και μπλουζάκια με το σήμερα της καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού και της πρόληψής του, βραχιολάκια κατά του καρκίνου και βραχιολάκια, ειδικά για τη χθεσινή ημέρα, με τα χρώματα της Σαμπαντέλ ή της φανέλας που φορούσε χθες και θα ξαναβάλει, όπως αποφάσισε ο ίδιος ο πρόεδρος, Χοάν Σοτέρας, και στον αμέσως επόμενό της αγώνα, στην έδρα της Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά την Κυριακή για το πρωτάθλημα.

Τα έσοδα από τα περίπου 7.000 εισιτήρια που κόπηκαν δόθηκαν ως δωρεά σε ογκολογικά νοσοκομεία στην Ισπανία.

Έχασε την πρόκριση η γηπεδούχος, κέρδισε πόντους ανθρωπιάς

Στα αγωνιστικά, η Σαμπαντέλ έπεσε θύμα έκπληξης από την ούτως ή άλλως σκληροτράχηλη εκτός έδρας Κόρδοβα. Πιο έμπειρη η ομάδα του Ράφα Μπέργκες και, αν θα μπορούσε κανείς να το πει, περισσότερο προσηλωμένη στην ίδια την αναμέτρηση πήγε το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο.

Τα πρώτα 90 λεπτά έληξαν χωρίς τέρματα και στην παράταση ο αμυντικός Πάμπλο Ρουίζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από προσπάθεια του Φεντερίκο "Φέντε" Βιλέγκας. Η Κόρδοβα πήρε την πρόκριση για την τέταρτη φάση και η Σαμπαντέλ έμεινε με τη χαρά της προσφοράς φιλανθρωπικού έργου.