Πάλεψε με Μπενφίκα και βροχή, αλλά έμεινε στο Χ…

Όχι μόνο την Μπενφίκα, αλλά και την καταρρακτώδη βροχή και τον κακό αγωνιστικό χώρο του Ντα Λουζ είχε να αντιμετωπίσει στην Πορτογαλία ο Ολυμπιακός, που απέσπασε τελικά το βαθμό της ισοπαλίας, αν και άξιζε τη νίκη.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ, που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει με τον Μήτρογλου στο 6ο λεπτό, όταν το σουτ που επιχείρησε από πολύ καλή θέση έφυγε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά-ψαράκι του Μήτρογλου στο 9'.

Οι παίκτες του Μίτσελ συνέχισαν να πιέζουν και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 29', όταν σε μία αντεπίθεση ο Μήτρογλου βρήκε τον Τσόρι Ντομίγκες, που “άδειασε” με εξαιρετική προσποίηση τον Γκαράι και με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το ημίχρονο έληξε με αυτό το σκορ, καθώς οι Πορτογάλοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Ρομπέρτο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγωνιστικός χώρος έμοιαζε με... πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, καθώς εξαιτίας της δυνατής βροχής η μπάλα “κολλούσε” στο χορτάρι και δυσκόλεψε πολύ και τις δύο ομάδες, που μάλιστα σε μία περίπτωση η καθεμία (με τον Μανιάτη στο 58' και με τον Καρντόσο στο 64') είδαν την μπάλα να “κολλάει” στο χορτάρι αντί να καταλήγει στα δίχτυα.

Οι Πορτογάλοι ωστόσο στάθηκαν τελικά τυχεροί στο 83', όταν από κόρνερ του Ροντρίγο ο Λουιζάο εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ρομπέρτο και με προβολή προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το τελικό σκορ.

Με το βαθμό αυτό ο Ολυμπιακός έφτασε τους 4, όσους έχει και η Μπενφίκα, και με νίκη στο Καραϊσκάκη επί των Πορτογάλων στην επόμενη αγωνιστική οι Πειραιώτες παίρνουν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μαζί με την απόλυτη κυρίαρχο του ομίλου, την Παρί Σεν Ζερμέν, που στο άλλο παιχνίδι του ομίλου διέλυσε την Άντερλεχτ μέσα στις Βρυξέλλες με σκορ 5-0.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος Όμιλος

Λεβερκούζεν – Σαχτάρ Ντόνετσκ 4-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0

2ος Όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 2-1
Γαλατασαράι – Κοπεγχάγη 3-1

3ος Όμιλος

Μπενφίκα – Ολυμπιακός 1-1
Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-5

4ος Όμιλος

Μπάγερν Μονάχου – Βικτόρια Πλζεν 5-0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μάντσεστερ Σίτι 1-2