Τζόκοβιτς: Γεννημένος νικητής

Μια από τις συνηθισμένες του ανατροπές έκανα ξανά ο Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Σέρβος βρέθηκε να χάνει από τον εξαιρετικό Γκαέλ Μονφίς, όμως έκανε την ανατροπή (6-7, 6-2, 6-4) και πέρασε στην τετράδα του Masters της Σανγκάη, όπου θα αντιμετωπίσει τον εκπληκτικό στο τουρνουά, Τσονγκά. 

Τα πρώτα γκέιμ και των δύο ήταν «άτσαλα», με διαδοχικά μπρέικ. Ο Νόλε βρήκε ρυθμό, αλλά και ο Γάλλος έπαιζε πολύ καλό τένις –όπως χρειάζεται για να κοντράρεις ένα τέτοιο αντίπαλο- και μάλιστα κατάφερε στο tie break να πάρει το πρώτο σετ. Στη συνέχεια, όμως, ο Μονφίς υπέστη ένα μίνι τραυματισμό που σίγουρα τον επηρέασε, ο Τζόκοβιτς ανέβασε πολύ την απόδοσή του και κατάφερε να μην πέσει «θύμα» έκπληξης, όπως ο Φέντερερ μια μέρα νωρίτερα από τον ίδιο αντίπαλο. 

Έτσι, μετά από 2 ώρες και 24 λεπτά κι αφού το νούμερο δύο θα πρέπει να προβληματιστεί ελαφρώς για τα 34 αβίαστα λάθη που έκανε προκρίθηκε και πέφτει τώρα πια πάνω στον Τσονγκά, που νωρίτερα είχε επικρατήσει εύκολα του Μάιερ. Στον έτερο ημιτελικό του κινεζικού τουρνουά, γνωρίζουμε τον έναν τενίστα, που θα είναι ο Ντελ Πότρο (άφησε εκτός τον Αλμάγκρο), ενώ τον άλλο θα τον μάθουμε από το σπουδαίο παιχνίδι του Ναδάλ με τον Βαβρίνκα.

πηγή: sport-fm.gr