Τα πλάνα Σάντος για τους ’11’ με τη Σλοβακία

Δύο διαφορετικούς σχηματισμούς, ενόψει του αγώνα με τη Σλοβακία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, δοκίμασε ο Φερνάντο Σάντος στις δύο προπονήσεις της Τετάρτης (9/10). Ιατρικά έτοιμος ο Παπασταθόπουλος!

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να προπονείται κανονικά, με τους αναπληρωματικούς βέβαια παίκτες, να είναι ιατρικά έτοιμος και να τίθεται στη διάθεσή του μετά το τράβηγμα στους προσαγωγούς το οποίο υπέστη.

Όσον αφορά τους σχηματισμούς που δοκίμασε ο Ίβηρας εκλέκτορας, άλλο σύστημα με ορισμένα πρόσωπα διαφορετικά δοκίμασε στην πρωινή προπόνηση στον Άγιο Κοσμά και παραλλαγές στην απογευματινή στο «Καραϊσκάκης».

Στον πρώτο σχηματισμό επέλεξε διάταξη 4-3-3 με τον Ορέστη Καρνέζη στη θέση του γκολκίπερ και τους Χολέμπας, Τοροσίδη, Σιόβα και Μανωλά στην άμυνα. Η τριάδα των μέσων αποτελούνταν από τους Μανιάτη (δεξιά), Νίνη (αριστερά) και Τζιόλη, ενώ στην επίθεση πήραν θέσεις οι Σαλπιγγίδης (δεξιά), Σαμαράς (αριστέρα) και Μήτρογλου στην κορυφή.

Στο 4-4-2, που αποτέλεσε τη δεύτερη διάταξη που επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος, τερματοφύλακας και άμυνα ήταν η ίδια, με τους Τζιόλη, Μανιάτη να είναι τα δύο αμυντικά χαφ, Χριστοδουλόπουλος και Σαλπιγγίδης αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μήτρογλου και Σαμαράς με τον παίκτη της Σέλτικ ν΄ αγωνίζεται πίσω από τον φορ του Ολυμπιακού. 

πηγή: novasports.gr