Τα χατ-τρικ του Λιονέλ Μέσι

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ πέτυχε τρία γκολ στην πρόσφατη αναμέτρηση με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, στο «Ριαθόρ», το βράδυ της περασμένης Κυριακής για τη 19η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν, φτάνοντας συνολικά στα 30 χατ-τρικ στην καριέρα του. 

Άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία από τα ματς που ο Μέσι έχει καταφέρει να σκοράρει τρεις ή περισσότερες φορές στα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα, φτάνοντας και μεγάλα ρεκόρ του κορυφαίου σκόρερ της Μπαρτσελόνα και του ισπανικού πρωταθλήματος. 

1.Χατ – τρικ παντού: Δεν κάνει... διαχωρισμούς ο Λιονέλ Μέσι όσον αφορά τη διοργάνωση στην οποία θα σκοράρει. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εκείνον και προσπαθεί με τα γκολ του να δώσει νίκες, βαθμούς και προκρίσεις στη Μπαρτσελόνα. Έχει, λοιπόν, καταφέρει να κάνει χατ-τρικ στο πρωτάθλημα (22), στο Τσάμπιονς Λιγκ (5), στο Κύπελλο (2) και στο ισπανικό Σούπερ Καπ (1). Τα 19 από τα συνολικά 30 χατ-τρικ τα έχει πετύχει μπροστά στο κοινό των «μπλαουγκράνα» στο «Καμπ Νου» και τα υπόλοιπα 11 σε έδρες αντιπάλων.

2.Όποτε κάνει χατ-τρικ, η Μπαρτσελόνα νικάει: Σε ό,τι μέρα κι αν βρεθεί η άμυνα της Μπάρτσα, άπαξ και ο Λιονέλ Μέσι κάνει χατ-τρικ, δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η νίκη. Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο ο Αργεντινός βρήκε τρεις φορές το δρόμο για τα δίχτυα όμως οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να πάρουν και τους τρεις βαθμούς, ήταν την πρώτη φορά που ο Μέσι έκανε χατ-τρικ, σε ένα 3-3 απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ το 2007.

3.Έχει... αγαπημένες ομάδες για χατ-τρικ: Ο Λιονέλ Μέσι έχει... αδυναμία σε τρεις συγκεκριμένες ομάδες, κόντρα στις οποίες έχει πετύχει τουλάχιστον τρία χατ-τρικ μέχρι και αυτή τη στιγμή στην ιστορία της παρουσίας του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Αυτές είναι οι Οσασούνα, Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης. Έχει επίσης πετύχει δύο φορές χατ-τρικ απέναντι στις Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα, Εσπανιόλ και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

4.Όποτε ξεπερνάει τα τρία γκολ: Πέντε φορές στην καριέρα του, ο Λιονέλ Μέσι έχει ξεπεράσει τα τρία γκολ σε ένα παιχνίδι. Οι Άρσεναλ, Βαλένθια, Εσπανιόλ και Οσασούνα τον έχουν δει να σκοράρει εις βάρος τους τέσσερις φορές, ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ δέχθηκε πέντε γκολ από τον Αργεντινό.

5.Χατ-τρικ σε... τρελές νίκες: Υπάρχουν και τα ματς στα οποία ο Λιονέλ Μέσι έχει... παρέα στο σκοράρισμα όταν πετυχαίνει τρία γκολ και ο δείκτης του σκορ ξεφεύγει. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται νίκες επί των Αλμερία με σκορ 8-0 και δύο μεγάλες νίκες με 8-0 και 7-0 επί της Οσασούνα.

6.Back to back χατ-τρικ: Υπάρχουν και αυτές οι στιγμές. Ο Λιονέλ Μέσι έχει καταφέρει να πετύχει χατ-τρικ ή περισσότερα γκολ σε διαδοχικά παιχνίδια. Προς το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, είχε σκοράρει τρεις φορές απέναντι στη Μάλαγα για να πετύχει τέσσερα γκολ στο αμέσως επόμενο ματς κόντρα στην Εσπανιόλ.

7.Ελάχιστα πέναλτι: Μόλις έξι είναι οι περιπτώσεις στα 30 χατ-τρικ του Λιονέλ Μέσι που έχει... πάρει βοήθεια από εκτέλεση πέναλτι. Τρεις ήταν οι φορές που σκόραρε και μια φορά από την άσπρη βούλα, ενώ έχει πετύχει δύο γκολ από πέναλτι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

8.Ιστορικά ρεκόρ: Το χατ-τρικ του Μέσι στη νίκη με σκορ 5-3 επί της Γρανάδα, στις 20 Μαρτίου του 2013 και τα τρία γκολ στο 5-1 επί της Σεβίλλης, τον Νοέμβρη του 2014, αποτελούν παιχνίδια με ιστορικό ρεκόρ. Σε αυτά τα ματς, ο «μάγος» της Μπαρτσελόνα κατάφερε να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου, ενώ ξεπέρασε και το ρεκόρ του Τέλμο Θάρα για να είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά του ισπανικού πρωταθλήματος.

9.Αποκλειστικότητα... στο δεξί: Το χατ-τρικ του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ήταν το μοναδικό που επιτεύχθηκε μόνο με το δεξί του πόδι.

10.Τα «θύματα» ολοένα και αυξάνονται: Μέχρι στιγμής, στα 27 του χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι έχει πετύχει χατ-τρικ απέναντι σε 19 ομάδες! Έχει αρκετά χρόνια μπροστά του ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη λίστα με τα «θύματά» του, εφόσον συνεχίσει στη Μπαρτσελόνα και προσφέρει σε αυτή μέχρι το φινάλε της καριέρας του. Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, οι Έλτσε, Βιγιαρεάλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Λεβάντε είναι αυτές που έχουν γλιτώσει από τον Αργεντινό...