Δεν ξέρει τι να κάνει η UEFA για το Σερβία – Αλβανία

Ένας από τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσει για το ζήτημα που έχει προκύψει μετά τα επεισόδια στο Σερβία-Αλβανία είναι ο Μάριος Λευκαρίτης, ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος στο ραδιόφωνο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA τόνισε ότι δεν πρέπει να καλυφθεί το πρόβλημα, ενώ δεν θέλησε να κάνει εκτίμηση για το ποια θα είναι η τιμωρία για τις δύο ομάδες. 

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Δεν υπάρχει αυτό το θέμα μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και σε άλλες περιοχές. Λαμβάνει μέτρα η UEFA για να αποφεύγονται τέτοιου είδους πράξεις. Δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι. Συνέβη κάτι παρόμοιο και στο Ρουμανία-Ουγγαρία. Οι εθνικιστικές πράξεις δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις και δεν είναι εύκολο να ζυγίσουμε τέτοια πράγματα. Δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις. Εκεί ήταν η έκρηξη και πυροδοτούν τέτοια καταστάσεις, πράγματα που έχουν προηγηθεί. Υπάρχουν θέματα πολλά. Προβλήματα πολλά, που δεν πηγάζουν από το ποδόσφαιρο", ανέφερε αρχικά. 

Για τις ενδεχόμενες κυρώσεις: "Αυτήν ήταν η αφορμή και τώρα θα πρέπει να πληρώσουν για όλα αυτά. Δεν έχω υπόψιν μου τι εκθέσεις έχουν γίνει. Ο παρατηρητής είναι πολύ έμπειρος και δεν είναι τυχαίος. Η UEFA είχε στείλει και υπεύθυνο ασφάλειας. Πρέπει σε τέτοια ματς να στείλεις τους πιο έμπειρους και τους πιο φορμαρισμένους παρατηρητές". 

Για το να θα πάρει μέτρα η UEFA: "Να το δούμε ότι θα υπάρχει μια τιμωρία και για τους δύο, αλλά δεν σημαίνει κάτι για τον επόμενο αγώνα. Σίγουρα είναι επικίνδυνος αγώνας. Είναι από τις περιπτώσεις που δεν πρέπει να μπαίνει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Από μια απερισκεψία που έστειλε το ελικόπτερο". 

Για τα παρόμοια θέματα που υπάρχουν: "Με την υποχρεωτική συμμετοχή του Γιβραλτάρ. Δεν γίνεται να παίξει με την Ισπανία. Υπάρχει πρόβλημα διπλωματικού επιπέδου. Υπάρχει πρόβλημα και με την Αρμενία και τον Αζερμπαϊτζάν. Δεν κρίθηκε ότι δεν πρέπει να παίξουν Σερβία με Αλβανία, όπως παίζουν Σερβία-Κροατία ή Τουρκία με Κύπρο. Υπάρχουν πολλά τέτοια ματς. Υπάρχει πρόβλημα και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Μόνο όταν είσαι εκεί καταλαβαίνεις να αποφεύγονται τέτοιοι αγώνες. Αποφευχθεί σε μία ή δύο περιπτώσεις η συμμετοχή τέτοιων ζευγαριών".

Πηγή: sport-fm.gr

Σχετικά Tags
UEFA