Αλβανική πρωτοβουλία για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων

Την πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης να συμβάλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής, Ιλίρ Μέτα, έπειτα από συνάντηση στα Τίρανα με τον αρχηγό της Δημοκρατικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση των Αλβανών των Σκοπίων (DUI), Αλί Αχμέτι.

Ο Μέτα πάντως δε διευκρίνισε ποιες πρωτοβουλίες μπορούν να αναληφθούν από την Αλβανία στο πλαίσιο της διευθέτησης του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Μέτα εξήρε τη συμβολή του Αλί Αχμέτι και του DUI, ως κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.

"Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Αλβανία, τη 'Μακεδονία', το Κοσσυφοπέδιο και γενικότερα στην περιοχή, και φυσικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι καιρός να ενταθούν οι συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών. Εκτιμούμε τις προσπάθειες του DUI για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος με την Ελλάδα, ως προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ", δήλωσε ο Ιλίρ Μέτα, εκφράζοντας την ελπίδα η προσπάθεια αυτή να αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...