Φαν Χάαλ: Εγώ έμαθα στο Ρομέρο να αποκρούει πέναλτι!

Μια διαδικασία πέναλτι, σε όποια διοργάνωση κι αν πραγματοποιείται, περιλαμβάνει μεγάλη ένταση.

Πόσω μάλλον αν αφορά έναν ημιτελικό ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Ο προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ έκανε αρκετές μικρές αποκαλύψεις για τη διαδικασία των πέναλτι το βράδυ της Τετάρτης στο Σάο Πάουλο.

"Είναι το χειρότερο σενάριο, να χάνει στα πέναλτι. Τουλάχιστον πιστεύω ότι φάνηκε ότι είμαστε ισάξιοι. Δεν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς και αυτό που συνέβη, προκαλεί μεγάλη απογοήτευση", είπε.

"Κερδίσαμε με έναν καταπληκτικό τρόπο την Κόστα Ρίκα στην ίδια διαδικασία. Αυτό έπρεπε να μας δώσει αυτοπεποίθηση. Ζήτησα από έναν-δύο παίκτες να χτυπήσουν πρώτοι πέναλτι και αυτοί αρνήθηκαν. Οπότε, στράφηκα στον κορυφαίο του γηπέδου, τον Ρον Βλάαρ. Θεωρούσα ότι το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε θα του είχε δώσει αυτοπεποίθηση. Ταυτόχρονα, βέβαια, αυτή η αντίθεση, του ότι έχασε δηλαδή το πέναλτι, δείχνει πώς τα πράγματα στη διαδικασία των πέναλτι δεν είναι ίδια και δεν είναι και τόσο εύκολο όσο φαίνεται να σκοράρεις πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα", εξήγησε.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ αποκάλυψε ότι ήταν εκείνος που είχε βελτιώσει τον Αργεντινό τερματοφύλακα Σέρχιο Ρομέρο στα πέναλτι, όταν τον είχε παίκτη στην Αλκμάαρ, κατακτώντας μαζί της το ολλανδικό πρωτάθλημα.

"Έμαθα στον Ρομέρο πώς να πιάνει τα πέναλτι, έπιασε τα δικά μας κι αυτό πονάει... Ωστόσο, παραδέχομαι ότι όταν ήρθε στην Αλκμάαρ, η ΑΖ ήταν η πρώτη του ευρωπαϊκή ομάδα, ήρθε στη Γηραιά Ήπειρο ως μεγάλο ταλέντο και αναγνώρισα ότι είχε τις δυνατότητες να πάει ψηλά και να τα καταφέρνει με τα πέναλτι και γι' αυτό ασχολήθηκα περισσότερο μαζί του", είπε.

Ο προπόνητης των οράνιε τα έβαλε και με το θεσμό του μικρού τελικού: "Κανονικά θα έπρεπε εμείς και η Βραζιλία να έχουμε αρχίσει ήδη την ξεκούρασή μας, εφόσον δεν τα καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Πιστεύω ότι ο αγώνας του μικρού τελικού δε θα έπρεπε να παίζεται. Το λέω αυτό εδώ και δέκα χρόνια. Ωστόσο, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε. Είναι άδικο, αλλά θα το κάνουμε, δεν έχουμε επιλογή".