Γερμανία-Αργεντινή: Η τρίτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πιστή στο ραντεβού της και στην παράδοση που τη θέλει να φτάνει μέχρι τον τελικό όταν προκρίνεται στους τέσσερις του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν τελικά η Αργεντινή.

Σε έναν κλειστό αγώνα, στηριγμένο στην τακτική και την αλληλεξουδετέρωση των ατού καθεμιάς από τις δύο ομάδες, η Αλμπισελέστε ήρθε ισόπαλη χωρίς τέρματα τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση του αγώνα κόντρα στην Ολλανδία και έφτασε στη διαδικασία των πέναλτι, την τέταρτη για τη φετινή διοργάνωση, που ισοφάρισε άλλο ένα ρεκόρ, εκείνο των τεσσάρων διαδικασιών πέναλτι από τα Μουντιάλ του 1990 και του 1998.

Η Ολλανδία προσπάθησε όσο μπορούσε να μη φτάσει ο αγώνας στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Λουίς Φαν Χάαλ να αλλάζει διαρκώς το σχήμα και τελικά να ρισκάρει με τη χρησιμοποίηση του Χούντελααρ στην παράταση αντί του Ρόμπιν Φαν Πέρσι και άφησε κατά μέρος τις σκέψεις για τη χρησιμοποίηση του Τιμ Κρουλ στα πέναλτι. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, όπως ορθά σκέφτηκε, θα καταρράκωνε την ψυχολογία του Σίλεσεν, ο οποίος, πάντως, δεν εμφανίστηκε αρκετά ικανός για τη διαδικασία, καθώς έχασε μοναδικές ευκαιρίες να πιάσει τα πέναλτι των Αγουέρο και Μάξι Ροντρίγκες.

Η Αργεντινή, λοιπόν, βρίσκεται στον τελικό, με αντιμέτωπη τη Γερμανία, 24 χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρηση των δύο σε τελικό στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Μάλιστα, το ζευγάρι της Αλμπισελέστε με τα πάντσερ είναι το πλέον συνηθισμένο πλέον σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, αν συνυπολογιστεί και ο τελικός στο Μεξικό το 1986.

Το 1986 ήταν και η μοναδική νίκη της Αργεντινής επί των Γερμανών, με σκορ 3-2, ενώ στις υπόλοιες έξι αναμετρήσεις οι δύο ομάδες έχουν έρθει ισόπαλες δύο φορές και τέσσερις φορές έχουν κερδίσει οι Γερμανοί, με πιο πρόσφατη την εκκωφαντική τους νίκη με σκορ 4-0 στο Κέιπ Τάουν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 22:00, ώρα Ελλάδος και όχι στις 23:00, όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα στη διοργάνωση της Βραζιλίας, με κάλυψη από τα κανάλια ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports, ΝΕΡΙΤ HD.